maanantai 30. huhtikuuta 2018

Aiheeton kotietsintä

Ehkä poliisin mielestä on normaalia, mutta mielestäni voidaan katsoa törkeä vapauden riisto sekä aiheeton kotietsintä ovat aina rikoksia ja kannattaa tehdä rikosilmoitus tästä. Kaikki mitä poliisi rikkoo tai hävittää kotietsinnässä voidaan periä vahingonkorvauksina niiltä poliiseilta jotka ovat suorittaneet tämän. Itselleni kotirauha on pyhä enkä todellakaan halua paskalakkeja sisään huhujen tai muun mutuilun perusteella.


Toivottavasti kaikki he joille aiheeton kotietsintä tehdään tämän nykyisen poliisilainsäädännön alla, osaavat valittaa EIT:lle ja hakea sieltä heille kuuluvat korvaukset. Pikaviestipalvelussa kirjoitettu kommentti aiheeton 09. Rovaniemellä kadonnut 17-vuotias Nanette Lahtela löytynyt.


Lakimies kirjoitti: Aiheeton kotietsintä on tietysti ollut silloin, kun rikosta ei ole tapahtunut. Kun ajat autolla ja poliisi tekee tikkutestin ja tulos on positiivinen, poliisilla on syytä epäillä ja he tekevät kotietsinnän. Tällöin kyseessä ei ole aiheeton kotietsintä vaikka mitään ei löytyisikään.


Kylmis ehti viedä konepistoolinsa Tissun asuntoon, joten aiheeton kotietsintä oli aiheeton. Keijon homekämpästä ainoastaan täysin luvallinen pistooli ja virkavalta pahoitteli häiriötä. Ei olisi tarvinnut edes pahoitella, sillä tekivät vain työtänsä. Ymmärtääkseni oikeudessa riittää, että on pyydetty tuomarilta lupa kotietsintään, käytännössä ne voivat pyytää luvan matkan varrella mobiilisti.


Jos aiheeton kotietsintä , ei hätää, lupa oli pyydetty, pahoitellaan häiriötä chilipäälle ja mennään syömään donitsia. Samat edellytykset pätevät myös rikoksesta todennäköisin syin epäillyn vangitsemiseen, mutta rikoksesta todennäköisin syin epäillyn, jonka luovuttamista Suomeen aiotaan pyytää tai jo tuomitun vangitsemisesta on omat säädöksensä. Kaupassa syntynyt jostain syystä epäillys aseesta, vartija seurannut autolla(?) miestä kotiin saakka.


Ilmoittajaa ei löydy mistään. Aiheeton rynnäkkö ja kotietsintä mutta mitään rikosta ei poliisin osalta ole tapahtunut, osapuolten tarinat erat toisistaan huomattavasti. Mutta tietääkö kukaan kauppaa jossa ko. Väärä ilmianto on kyseessä tilanteessa, jossa henkilö antaa esitutkinta- tai muulle viranomaiselle taikka tuomioistuimelle väärän tiedon, ja aiheuttaa näin vaaran, että ilmiannettu joko pidätetään tai vangitaan, tai että hän joutuu muun pakkokeinon kohteeksi tai joutuu syytteeseen tai tuomitaan rangaistukseen tai muuhun rikosoikeudelliseen seuraamukseen virheellisin perustein.


Poliisilla ei ole vähäisintäkään oikeutta vedota salakatseluväitteisiin. Kyseessä on yksiselitteisesti poliisin suorittama aiheeton kotietsintä ja kotietsinnän hyväksynyt komissaario pitäisi pidättää virastaan tutkinnan ajaksi. Posts about Aiheeton pidätys written by poliisirikollisena. Turun käräjäoikeus käsitteli tiistaina pikkujoulujuhlintaan liittyvää tapausta, joka johti harvinaisiin, poliisimiehelle tuomittuihin sakkoihin.


Anneli Auer Eduskunnan apulaisoikeusasimies ehdollinen esitutkinta Euroopan ihmisoikeustuomioistuin Helsingin huumepoliisi Helsingin poliisi Helsingin poliisilaitos Helsinki hovioikeus huumeet huumepoliisi huumetynnyri juttu Jari Aarnio Jukka Haavisto Jussi Pajuoja keskusrikospoliisi Kiinniotto kko kotietsintä krp kuolema. Chilikasveista kotietsintä Kotkassa – käräjäoikeus totesi poliisin toimet laillisiksi. Käräjäoikeus totesi, että kasvit poikkeavat ulkonäöltä melko paljon kannabiksesta.


Kasvien kasvatustapa viittasi kannabikseen, joskin ikkunalauta on laittomaan kasvatukseen poikkeuksellinen alusta. Kunnianloukkaus rikoslaissa Muinaisina aikoina miehen oli vastattava kunniansa loukkaamiseen miekka kädessä. Helsingin käräjäoikeudessa alettiin tiistaina puida Helsingin Sanomien toimittajan Laura Halmisen kotiin tehdyn kotietsinnän edellytyksiä. Halmisen näkemyksen mukaan kotietsintä on ollut kokonaisuudessaan laiton ja vaatii, että takavarikko kumotaan ja viedyt esineet palautetaan hänelle.


Ennen kuin päästät poliiseja sisälle vaadi nähdä kirjallinen kotietsintälupa, tai jos heillä on vain tutkinnanjohtajan suullinen lupa, soita poliisiasemalle, ja tarkista se. Ota kaikkien poliisien nimet ylös ja kellonajat siitä, milloin he tulivat ja lähtivät. Laitteen, menetelmän tai ohjelmiston asentamista ja poisottamista koskevassa pykälässä tulisi selvyyden vuoksi mainita, että kotietsinnästä säädetään erikseen.


Ongelmallisia tilanteita saattaa syntyä, jos asentamisen tai poisottamisen yhteydessä sattumalta havaitaan seikkoja, joiden perusteella tulisi suorittaa kotietsintä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit