torstai 19. huhtikuuta 2018

Ilmainen budjettipohja

Budjetointi on työkalu, jonka avulla voit suunnitella ja tarkkailla yrityksesi taloutta. Lue, mitä pienen yrityksen budjetti sisältää ja miten se tehdään. Riittää kun sinulta löytyy tietokone, taulukkolaskentaohjelma ja säännöllinen kuri ylläpitää budjettiasi.


Hyvä ilmainen toimistopaketti on esim. Libre Office, josta löytyy kaikki tarvittavat. Teet vain vastaavan kun kuvassa, (tai lataat meidän käyttämämme tästä: Budjettipohja (xls-muoto).


Unohda kaikki hienostelu. Lataa ilmainen budjettipohja. Olemme tehneet sinulle budjettipohjan, joka soveltuu hyvin pienillä aatteellisille yhdistyksille. Voit muokata sitä omiin tarkoituksiisi. Samalla saat näppärän seurantatyökalun tuleviksi vuosiksi.


Kokeile Rantalaisen budjettilaskuria ja olet hieman lähempänä parempaa talouden suunnittelua! Kaikki alkaa fiksuista päätöksistä. Säästää voi, jos valitsee viisaasti. Jos sinulla on esimerkiksi luottokortti, joka on aikoinaan otettu omasta pankista sen kummemmin miettimättä tai vertailematta, kannattaa ehkä pysähtyä hetkeksi miettimään, että maksatko ehkä turhasta tai puuttuuko kortistasi jotain sellaisia ominaisuuksia, jotka olisi mukava olla, vaikkapa matkavakuutus?


Budjetti ei saisi olla pelkästään ennuste yrityksen tulevasta taloudesta, vaan sen tulisi enemmänkin olla aktiivinen toimintasuunnitelma, joka tähtää mahdollisimman hyvään taloudelliseen tulokseen. Kodin budjettilaskuri on laskuri kodin tulojen ja menojen suunnitteluun tai seurantaan. Omien tulojen ja menojen laskenta tarkasti kuukausitasolla on helppoa, koko perheelle tai yhden henkilön taloudelle. Tulojen ja menojen erotus lasketaan kuukausittain ja lisätään (tai vähennetään) säästöihin tai kuluihin oman määrityksen mukaan.


Yrityksen kuukausibudjetti. Seuraa yrityksesi kuluja ja tuloja tämän helppokäyttöisen Excel-mallin avulla. Se tarjoaa erillisen yhteenvedon viidestä suurimmasta kulusta ja mahdollistaa arvioitujen ja todellisten kulujen vertailun. Meillä on tavoitteita ja unelmia, joiden toteuttaminen vaatii usein säästöjä. Hyvän suunnittelun avulla voit päästä helpommin toteuttamaan niitä.


Selvitä siis tulosi, menosi ja mahdollisuutesi. Vauhdikkaasti kehittyvä kirjapito- ja laskutusohjelma, jossa hyvien perustoimintojen lisäksi mm. Tilitin-yhteensopivuus ja muita uusia oivalluksia. Monelle talousjohtajalle oma Excel-budjetti on hyvin rakas. Se on kuin oma lapsi, jonka kehittymistä seurataan ylpeänä ja sille opetetaan uusia kaavoja aina mahdollisuuden tullen.


Varsinkin vuosibudjetoinnin yhteydessä talousjohtajalla on tapana ujuttaa Exceliin muutama uusi kaava osittaakseen, että kehitys on jatkuvaa. Talousjohtaja tietää itsekin, että oma kullannuppu ei ole. Tapahtumajärjestäjän budjettipohja Ohjeet tapahtuman budjetointiin.


Tapahtuman budjetin suunnittelu voi olla välillä haastavaa, mutta yksinkertaisen taulukon avulla suunnittelet järjestelmällisesti tapahtumasi tulot ja menot. Sen avulla talouden seuranta ja suunnittelu sujuvat kuin tanssi. Ja rahaa jää säästöön. Mikä parasta, palvelu on kaikille asiakkaillemme ilmainen. Oppaan sisältö Onko sinusta yrittäjäksi?


Yrittäjän pakolliset hankinnat Kirjanpito – miten se on järkevintä hoitaa? Finanssivahti luokittelee automaattisesti menosi. Mitä aloittavan yrittäjän pitää tietää vakuutuksista?


Tervetuloa Procountor-ohjekirjaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit