torstai 19. huhtikuuta 2018

Isyysloma kaksoset

Isyysloma kaksoset

Kela tarjoaa käyttöösi myös laskurin, jolla voit tarkistaa vanhempainrahakauden ajankohdan. Käytä Kelan laskuria täältä. Isyyslomalla maksettava isyysraha on veronalaista tuloa. Siitä maksetaan verot normaalisti verotuslain mukaisesti. Kun perheeseen syntyy yhden lapsen sijaan kaksoset , puhutaan niin kutsutusta monikkoperheestä.


Kaksosten syntyminen perheeseen oikeuttaa lisäpäiviin. Monikkoperheelle vanhempainrahaa maksetaan jokaisesta lapsesta arkipäivää pidempään toisesta lapsesta alkaen. Monikkoperheillä tarkoitetaan perheitä, jotka saavat samalla kertaa useamman lapsen eli kaksoset , kolmoset, neloset jne. Joitakin Kelan etuuksia maksetaan enemmän tai pidempään monikkoperheille. Tuleeko kaksosten isälle pidempi isyysloma ? Meillä on vuoden ikäiset kaksoset.


Saan joustavaa hoitorahaa toisesta lapsesta. Isä haluaisi vielä pitää isyyslomia. Voiko hän olla isyyslomalla toisesta lapsesta ja minä saada joustavaa hoitorahaa toisesta? Lähes kymmenen vuotta sitten sain mukaani useita vapaaehtoisia kaksosten ja kolmosten vanhempia, jotka halusivat lähteä ajamaan parannuksia monikkoperheiden asemaan. Lapsen isällä on mahdollisuus pitää lapsen syntymän jälkeen isyysloma eli palkaton, lapsen hoitamiseen tarkoitettu vapaa.


Isyysvapaa tulee pitää ennen kuin lapsi täyttää kaksi vuotta. Toinen isyysloma meni sitten taloremonttiin, mikä nyt oli sinällään hyväksyttävämpi kohde. Mutta niin kauan kuin isä rakensi kotia perheelleen, se aika oli pois perheeltä.


Hän kyllä perusteli, ettei ne lapset tajua tuossa isässä vielä mitään isää kaivata ja itsekin olin niin nuori ja naiivi että mukailin vaan. Isä voi olla kotona yhtä aikaa äidin kanssa valintansa mukaan 1-arkipäivää sinä aikana, jolloin äiti saa äitiys- tai vanhempainrahaa. Jos aikeissa on hankkia useampia lapsia, kaksoset tai kolmoset voivat täyttää kiintiön yhdellä kertaa.


Isyysloma kaksoset

Ei ole tunnetta, että pitäisi hankkia lisää lapsia. On kätevää, kun kaikki lapset tuli kerralla, toteaa Vainonen. Monikkoperheen arjen iloista nauttiminen olisi helpompaa, jos yhteiskunnallinen tuki olisi edes riittävää. Tuore isä aikoo tiettävästi pitää kaksiviikkoisen isyysloman.


Todennäköisesti lapsen Amerikan mummo. Doris Ragland osallistuu myös tiiviisti ensimmäisen lapsenlapsensa elämään. Mummolle on Fromore Housessa oma huone. Pariskunnalle on itsestään selvää, että Gullichsenin äitiysloman lisäksi Laurila pitää isyyslomaa.


Tuntuisi tyhmältä olla vain töissä, jolloin kaikki se jäisi kokematta ja näkemättä, Laurila sanoo. Sektion jälkeenkään en ollut kuin pari päivää todella kipeä. Nyt kun kaksoset ovat 2kk vanhoja, on kaikki kipu unohtunut. Koska kaksoset ovat kahdesta tsygootista, heillä on erilaiset DNA-profiilit Identtiset kaksoset saavat alkunsa siitä, kun hedelmöitynyt (siittiön sisältävä) munasolu jakaantuu kahteen osaan ja molemmista alkaa kehittymään oma yksilö. Ei-identtiset kaksoset kehittyvät siitä.


Me olemme joutuneet huutamaan aina välillä naapureita apuun ja nyt, kun ne näkevät, että mistä numerosta tulee puhelu, niin ne vastaavat, että punainen risti, kertoo Jukka Elomaa. Kahden pienokaisen hoitaminen on ensimmäisen puolen vuoden ajan lähes tauotonta rumbaa, johon molemmat vanhemmat tempautuvat väkisinkin mukaan. Kaikki ulkopuolinen tuki sukulaisista ystäviin ja tuttaviin. Iso koira bussissa Kivitaulu Insigno Oy - Muistokivi Lemmikill.


Persoonalliset kaiverretut kivitaulut ja muistokivet lemmikeille kätevästi verkkokaupasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit