perjantai 13. huhtikuuta 2018

Kiinassa

Lämpötila on kohonnut 5–°C sadassa vuodessa. Ilmastonmuutoksen arvioidaan vähentävän maan vesivaroja. Ennakkoluulottomalle aito kiinalainen ruoka maistuu lähes poikkeuksetta herkulliselta.


Kiinassa syödään monipuolisesti sekä lihaa että kasviksia. Kaikkiaan 4ihmisen on nyt vahvistettu sairastuneen ennestään tuntemattomaan virustautiin.

Sairastuneita on todettu yhteensä provinssissa Kiinassa. Terveyskomission mukaan yli 2. Tulevaisuudessa Kiinan tuntemuksesi palkitaan varmasti. Kysy lisää KILROYlta! Täällä mobiilimaksaminen on arkipäivää. Ainoa ongelmani ei ole epämääräisesti lausuttu rallikiina ja sanan sanavarasto.


Kun tallustan kassalle maksamaan limsapulloa 100.

Remonttipiiskurinakin tunnettu Perttu Sirviö tekee uuden aluevaltauksen ja matkustaa Nummelan perukoilta kertarysäyksellä Kiinan Kantoniin, missä järjestetään joka vuosi maailman suurimmat tuonti- ja vientimessut. Kiinan Wuhanissa on todettu keuhkokuumetapausta 31. Jouluna kiinalaiset käyvät ostoksilla, tapaavat kavereitaan ja antavat toisilleen pieniä lahjoja. Tärkeimmäksi tehtäväkseen Lukia Yang kokee suomalaisen korkeakoulutuksen ja korkeakoulujen tunnetuksi tekemisen Kiinassa.


Monissa Aasian maissa ihmiset saavat lomaa 1-päivää uudenvuoden viettoa varten. Lähes maailman ilotulitteista valmistetaan Kiinassa. Siellä on kylä, jossa on tapana ilotulittaa, kun laittomasti matkaan lähtenyt selviää perille.


Viranomaiset tutkivat nyt, liittyykö ihmissalakuljetus 39:ään ruumiiseen, jotka löytyivät rekan pakastekontista Britanniassa. Kiinalaisten ihmissalakuljettajien esikuvana pidetään sisar Pingiä eli Cheng Chui-pingia. Peking, suurlähetystö Puh. Suomen edustustot Kiinassa. Shanghai, pääkonsulaatti Puh.


Uusia tartuntoja on ilmennyt viikonlopun aikana noin 14 maa kertoi maanantaina. Avoliitosta Minna Bryggerin kanssa syntyi tytär Milla Brygger, 2 joka nähdään nyt isänsä rinnalla uutuussarjassa Perttu – Tehtävä Kiinassa. Pääosassa on remonttireiska Perttu Sirviö, joka lähtee Kiinaan etsimään uutuustuotteita suomalaisjulkkiksille maailman suurimmilta vienti-ja tuontimessuilta.

Nykyään en osta lainkaan kiinassa tuotettua ruokaa, en edes luomua, sillä korruptio, sensuuri ja keskushallinto maassa ovat sitä luokkaa, että MITÄÄN ei todellakaan voida taata. Nyt asumme luonnon keskellä, ja ikkunastamme näkyy järvi. Venesatamaan ja uimarannalle on kävelymatka. Kuitenkin muun muassa Tiibetiin matkustaminen edellyttää erityisen matkustusluvan hakemista. Sika on ylivoimaisesti Kiinan suosituin lihalaji.


Possu on myös ehkä kaikkein olennaisin kiinalaisen keittiön raaka-aine ja tärkeä osa kiinalaista kulttuuria. Kiinan kotia tarkoittava kirjoitusmerkkikin koostuu kahdesta osasta: katto ja sika. Jos huono talouskehitys jatkuu, sopimus voi alkaa murtua.


Hallinnon päätavoite on pysyttää kommunistinen puolue vallassa ja se vaatii yhteiskunnallisen rauhan ja sopusoinnun ylläpitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit