perjantai 2. joulukuuta 2016

Muutto viroon

Luotettavat arvostelut. Tarjoukset tunnissa. Ei rekisteröitymistä. Saat keskimäärin tarjousta. Jos Viroon muuttaa pysyvästi, on oikeus samoihin terveyspalveluihin kuin virolaisillakin.

Oleskeluluvan saamisen jälkeen Suomen Kelasta voi hakea todistuksen, joka näyttää suomalaisen kuuluvan sosiaaliturvan piiriin. Todistus viedään Viron Haigekassan eli paikallisen Kelan toimistoon, joita on eri puolilla Viroa. Haluaisimme näyttää tässä kuvauksen, mutta avaamasi sivusto ei anna tehdä niin.


Oletko harkinnut muuttoa Viroon ? Lue T24:n kokoama tietopaketti aiheesta! T24:n toimitus kokosi muuttoa Viroon suunnittelevalle tiiviin tietopaketin, josta on hyötyä sekä Viroon muuttavalle opiskelijalle että kakkosasunnon maasta hankkivalle. Viime viikolla tein muuttoilmoitukseni Viroon.

Minulla on ollut siellä asunto jo lähes vuoden, mutta nyt siirtyi sinne paperitkin. Muuttoilmoituksen tein Pohjois-Tallinnan kaupunginhallitukselle ja sain muutamassa päivässä virolaisen henkilötunnuksen. Vironmäen mukaan yrittäjien itsensä muutto Viroon on kiihtynyt viime vuoden aikana. Aika monella syynä on verotus, Vironmäki kertoo.


Viroon asettautuminen ja siellä eläminen ei siis ole suomalaiselle lainkaan hankalaa tai edes vierasta. Naapureita kun ollaan, pääsee Virossa nauttimaan halutessaan myös suomalaisesta kulttuurista monissa muodoissa. Ei sinänsä, etteikö virolainen kulttuuri olisi vähintään yhtä mielenkiintoista. Ei Viroon pääse niin vain ja sinun on anottava asumioikeus Virossa ja ilman et voi tehdä töitä etkä ole oikeutettu mihinkään tukiin tai muihin jos et sitä saa. Jos muutat Suomesta ulkomaille, verotuksesi riippuu monesta tekijästä.


Eniten verotukseen vaikuttaa ulkomailla oleskelun kesto - erityisesti se, muutatko Suomesta pysyvästi vai tilapäisesti. Muutto ulkomaille voi vaikuttaa etuuksiin. Katso mitä ulkomaille muuttaessa pitää muistaa.


Matkustustiedotteet. Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Virolainen auton rekisteriote on vihreä pahvikortti.

Muuttajan on melko helppoa tuoda oma kulkupelinsä Viron rekisteriin. Viroon muuttavat suomalaiset voivat tuoda oman autonsa tai moottoripyöränsä suhteellisen vaivattomasti Viron rekisteriin. Muuttaessa tai ajoneuvoa muuten maahan tuotaessa ei tarvitse maksaa veroja.


TallinnaVirossa Pärnumaalla asuva Harri Turunen käy parhaillaan oikeustaistelua suomalaista vakuutusyhtiötä vastaan, joka kieltäytyy korvaamasta hänelle tapaturman seurauksena aiheutuneita reseptilääkkeitä. Vierailija: Viroon muuttaminen houkuttaisi. Viroon matkustetaankin ensisijaisesti kaupunkilomalle, mutta maa tarjoaa myös mahdollisuuksia niin aktiivireissuun, rantalomaan kuin automatkallekin. Jonkun yhden hengen veronkierto puljun perustaminen varmaan Viroon onnistuu vielä helposti kun muuttaa kirjat Viroon , mutta ei yrityksen laajentaminen, koska työvoiman palkkaaminen on vaikeutunut.


Varsinkaan osaavaa työvoimaa et löydä kirveelläkään ja kaikilla aloilla kun ei pelkillä lautapojilla pärjää. Työperäinen muutto Viroon lisääntyy Suomesta koko ajan. Asumiskulut ja verotus on vain murto-osa Suomeen verrattuna. Erityisesti IT-ala on palkkojen puolesta kilpailukykyinen.


Viro on käytännössä veroton maa, joten talous kehittyy ilman velka-ankkuria ohi Suomen lähivuosina. Toisaalta, jos muuttokuorma on pieni, esimerkiksi vain muutamia kuutiometrejä, voit saada vapaaksi jäänyttä kuormatilaa edullisesti. Ossinovski vakuuttaa, että suomalaiset ovat tervetulleita töihin ja asumaan Viroon.


Töitä tai bisnesmahdollisuuksia etsiviin muihin kansalaisuuksiin verrattuna suomalaisilla on ministerin mukaan etulyöntiasema, koska kielet ja kulttuurit ovat samantapaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit