keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Yksityisotto veroilmoitus

Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Liikkeen- tai ammatinharjoittaja ei voi maksaa palkkaa itselleen eikä puolisolleen tai alle 15-vuotiaalle lapselleen. Jos nostat rahaa yrityksesi tililtä, nosto on yksityisotto. Et voi merkitä sitä kirjanpitoon yrityksen kuluksi. Nostamasi rahat ovat verotuksen kannalta osa yrityksesi elinkeinotoiminnan tulosta, josta sinun on maksettava veroa.


Toiminnan lopettaminen – yritykset ja yhteisöt. Sen sijaan hän tekee yksityisottoja. Yksityisotto tarkoittaa yksinkertaisesti rahan ottamista toiminimen tililtä omaan käyttöön. Toiminimiyrittäjä saa tehdä yksityisottoja niin usein kuin haluaa. Näitä yksityisottoja voit tehdä vapaasti milloin haluat, eikä niitä veroteta erikseen.


Elinkeinonharjoittajan verotus. Yksityisen elinkeinonharjoittajan eli ns. Yritystulon jakaminen ansio- ja pääomatuloon.


Jos yhtiö ei varoja tarvitse, voit ottaa asunto-osakkeen yksityisottona yhtiöstä. Tällöin ei tarvitse maksaa kauppahintaa yhtiölle. Yhtiön päässä yksityisotto verotetaan ikään kuin yhtiö olisi myynyt asunto-osakkeen käypään hintaan.


Myyntivoitto on henkilökohtaisen tulolähteen tuloa kuten saatu vuokratulokin. Tietopaketti toiminimen verotuksesta: mitä kuluja voi vähentää verotuksesta? Miten arvonlisävero tilitetään ja mikä on alv-huojennus?


Entä onko verotettava tulo pääomatuloa vai ansiotuloa? Kerromme myös siitä miten tulos lasketaan ja voiko yrittäjä maksaa itselleen tai perheelleen palkkaa. Toiminimellä toimivia yrittäjiä on suomessa iso liuta. Tämä helpottaa huomattavasti kirjanpitoa.


Toiminimi yrittäjällä kannattaa olla erillinen tili liiketoimintaansa varten. Riittää kun jokaiselle tilitapahtumalle löytyy tosite (esim. lasku) tai selitys (esim. yksityisotto ). Pankkitili voi olla normaali käyttötili, jonka voi avata helposti useimmissa verkkopankeissa. Sillä milloin tilikausi oikeasti on päättynyt, ei siis ole merkitystä tämän viimeisen veroilmoituksen kannalta.


Jos veroilmoitus on myöhässä, voidaan tälle ilmoitukselle määrätä veronkorotusta. Kaupan kohteena voivat olla yhtiön osakkeet tai osuudet, jolloin myyjänä on osakas, tai yrityksen liiketoiminta, jolloin myyjänä on yritys. Lopputilinpäätöksen verojaksotuksessa on otettava huomioon, että osakeyhtiön varat arvostetaan purkautumisessa käypiin arvoihin. Verot maksaa myyjä.


Tästä voi seurata kirjattavaa verovelkaa, vaikka tuloslaskelma näyttäisi tappiota. Tämä artikkeli on sinulle, jos aikomuksenasi on tehdä toiminimen kirjanpito itse. Lue tietoa aiheesta ja lataa ilmainen kirjanpitopohja käyttöösi. Lisäksi kirjanpidon perusteella laaditaan veroilmoitus. Vaikka ammatinharjoittaja voi pitää yksinkertaista kirjanpitoa on hänen kirjanpidossaan noudatettava soveltuvin osin myös kirjanpitolain muita säännöksiä.


Accountor Go on yksinyrittäjien kanssa yhteistyössä suunniteltu kirjanpitopalvelu, joka sisältää helppokäyttöisen ohjelmiston sekä ammattikirjanpitäjän tuen – aina kiinteällä kuukausihinnalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit