torstai 1. joulukuuta 2016

Osakeyhtiön osakkeiden myynti kauppakirja

Kauppakirjamalli suuriin ja pieniin kauppoihin. Sopimuskoneen kauppakirjamalli muuntuu niin suuriin kuin pieniin osakekauppoihin – kohteena voi olla koko osakekanta, enemmistö tai vähemmistö. Muutokset ilmoittamiseen 2. Valitset vain sopivan formaatin ja avaat asiakirjamallin suoraan päätteellesi muokattavaksi. Palvelun käyttö on ilmaista.


Kirjallinen sopimus on normi. Asuntokauppa on useimmille ihmisille heidän elämänsä suurin ja tärkein kauppa. Käytetyn asunnon kaupalle ei ole esimerkiksi kiinteistökauppojen tapaan asetettu laissa muotovaatimuksia, mutta kauppakirja on syytä tehdä kirjallisesti jälkikäteisten epäselvyyksien välttämiseksi.


Mainokset Vertaa välityspalkkiot ilmaiseksi - klikkaa tästä! Asunnon kauppakirja (tai asunto- osakkeiden kauppakirja ) on ostajan ja myyjän välinen sopimus, joka sisältää olennaiset asiat liittyen asuntokauppaan. Asunto-osake tai osakeryhmä oikeuttaa tietyn huoneiston hallintaan. Kun myydään osakeyhtiön osakkeita tai henkilöyhtiön yhtiöosuuksia, kaupan kohteena olevan yrityksen tasetta voidaan järjestellä ennen osakkeiden tai osuuksien luovuttamista.


Myyjänä oleville osakkaille voidaan siirtää ylimääräisiä rahavaroja ennen kauppaa esimerkiksi voitonjaon avulla. Ostaja sitoutuu allekirjoittamaan TIVITin 11. ALKUPERÄISKAPPALEET Tätä sopimusta on laadittu kaksi (2) samasanaista kappaletta, yksi Ostajalle ja yksi Myyjälle.


Osakeyhtiön myynti ? Tällä kauppakirjalla myydään jonka Y-tunnus on , koko osakekanta. Yksinkertainen malli osakeyhtiön osakevähemmistön kaupasta. Kun yhtiökokous on päättänyt omien osakkeiden hankinnasta, laaditaan normaali kauppakirja. Ostaja, eli osakeyhtiö, maksaa kaupasta prosentin varainsiirtoveron. Vailla asiaan liittyvää minkäänlaista koulutusta yritän tehdä kauppakirjaa koskien kiinteistöosakeyhtiön osakkeiden myyntiä.


Olen itse ostaja ja myyjä on tuttavani ja haavoittuvassa elämäntilanteessa, joten hän toivoo minun hoitavan kauppaan liittyvät muodollisuudet. Jos osakkeisiin kohdistuu (tai voi kohdistua ostajan tietämättä) velkaosuuksia tai vastikkeita, kauppakirjaan kannattaa kirjata tilanne näiden suhteen. Varainsiirtovero pitää muistaa maksaa, pankit osaavat auttaa. Edellä olevan ulkomuistista, en ota minkäänlaista vastuuta mahdollista virheistä. Omien osakkeiden myynti.


Myytäessä yhtiön hallussa olevia omia osakkeita voittovaroihin palautetaan hankkimisen yhteydessä vähennetty määrä. Rahat saa se, joka myy. Vaikka myyjä omistaisikin kaikki osakeyhtiön osakkeet, hän ei omista yrityksen liiketoimintaa ja sinne hankittua omaisuutta henkilökohtaisesti. Ne omistaa itse osakeyhtiö. Näin ollen liiketoimintaa myytäessä myyjänä on yhtiö, ei yrittäjä, ja kaupasta saatavat rahatkin menevät yhtiöön.


Jos asunto ostetaan välittäjän kautta, hän hoitaa kauppakirjan laatimisen. Myös pankit ja asianajotoimistot laativat kauppakirjoja maksua vastaan. Jos samassa osakekirjassa on esimerkiksi neljä osaketta, ja omistaja myy yhden pois, tulee hänen ottaa yhteyttä yhtiöön osakekirjan jakamiseksi. Yhtiö perii osakekirjojen pilkkomisesta pienen maksun.


Tilintarkastajan todistus siitä, että osakeyhtiölain säännöksiä osakkeiden maksamisesta on noudatettu, tai muu selvitys osakkeiden maksamisesta, jos osakeyhtiön ei ole pakko valita tilintarkastajaa. Todistuksen voi antaa liitelomakkeella 13S (lataa lomake koneellesi, täytä ja tallenna se ja siirrä YTJ-palveluun). Olet tehnyt päätöksen myydä asunto-osakkeesi itse ilman välikäsiä.


Seuraavaksi on aika käydä tuumasta toimeen eli myymään kotiasi uudelle omistajalle. Tästä myyntioppaasta saat tsemppiä myyntiin sekä ajankohtaiset vinkit että ohjeet, miten kaikki asunnon myynnissä etenee alusta alkaen aina kaupantekoon asti ja mitä muuta tarvitset kuin rutkasti myynti -intoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit