sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Kilpailutus julkiset hankinnat

Neuvottelumenettelyn läpivienti käytännössä. Useampi koulutettava? Laajan valikoiman kirjakauppa netissä. Tutustu valikoimaan ja tilaa heti!


Kilpailutus julkiset hankinnat

Julkiset hankinnat ja velvoite kilpailuttamiseen. Julkisella hankinnalla tarkoitetaan kaikkia niin sanotun hankintayksikön tekemiä ostoja. Hankinta tarkoittaa, että omana organisaationa tuottamisen sijaan tarvittavat tavarat ja palvelut ostetaan tai vuokrataan tai teetetään urakalla ulkopuolisella. Julkisten hankintojen neuvontayksikkö palvelee hankintalain mukaisia hankintayksiköitä julkisiin hankintoihin liittyvissä kysymyksissä.


Toimintaa rahoittavat Suomen Kuntaliitto ja työ- ja elinkeinoministeriö. Haluamme vertailukelpoisia ja yhteismitallisia tarjouksia, siksi julkiset hankinnat ovat aina etupainotteisia. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi hankinnan kohteen määrittelyt ja sopimusehdot laaditaan valmiiksi ennen tarjouspyynnön julkaisua. Pyrimme sopimuskumppaneina olevien toimittajien kanssa hyvään yhteistyöhön.


Kilpailutus julkiset hankinnat

Hankinnat ja kilpailuttaminen -tiimi vastaa kaupungin yhteishankintojen ja keskushallinnon erillishankintojen valmistelusta ja kilpailuttamisesta. Tehtäviimme kuuluvat myös sopimushallinta, kaupungin hankintatoimen kehittäminen ja ohjaus sekä harmaan talouden torjunta. Tiimiä johtaa hankintajohtaja Jorma Lamminmäki. Valtiovarainministeriölle kuuluu valtionhallinnon yleinen ohjaus ja kehittäminen.


Hansel Oy ja julkiset hankinnat Hansel Oy toimii julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain tarkoittamana yhteishankintayksikkönä. Hansel vastaa koko valtionhallinnon kattavien hankintojen kilpailuttamisesta sekä huolehtii sopimusten tekemisestä ja niiden ylläpidosta. Mitä ovat julkiset hankinnat ? Milloin hankinta pitää kilpailuttaa lain menettelysäännösten mukaisesti? Millaisin menettelyin hankinnat pitää kilpailuttaa?


Kansalliset hankinnat 4. Sosiaali- ja terveyspalveluiden hankinnat ja muut erityiset palveluhankinnat 4. Käyttöoikeussopimukset 4. Vireillä olevat hankinnat Hilma HILMA:ssa julkisen hallinnon hankintayksiköt ilmoittavat julkisista hankinnoistaan. Siellä on myös yrityksille tietoa käynnissä olevista hankinnoista ja ennakkotietoa tulevista hankinnoista. Julkisia hankintoja Suomessa vuosittain n. EU-maiden EU-kynnysarvot ylittävät hankinnat. Hankintalainsäädännön tarkoituksena on velvoittaa viranomaiset ja muut hankintayksiköt kilpailuttamaan hankintansa. Perusajatukseltaan julkiset hankinnat on väline sisämarkkinoiden toteuttamiseen.


Tyypillisesti hoitamamme toimeksianto liittyy tarjouksen laatimiseen liittyvään konsultointiin, hankintapäätöksestä valittamiseen tai hankintayksikön konsultointiin hankinnan suunnittelussa tai toteutuksessa. Asiakirjat ja linkit poistetaan sivulta tarjousajan päätyttyä. JulkiSet -tietopalvelu. Kun tilaat JulkiSet -tietopalvelun käyttöösi, saat sähköpostiisi viikoittain uutiskirjeen, josta löydät kiintoisimmat julkisten hankintojen oikeustapaukset ja uutiset.


Kilpailutus julkiset hankinnat

Palvelusta saat myös muuta hankinta-aiheista tietoa, kuten erilaisia tarjouspyyntömalleja ja malliasiakirjat hankintaprosessin eri vaiheisiin. Tavarat ja palvelut. Näin helppoa on kilpailutuksen välttäminen Suomessa – kunta saattaa omistaa yhtiöstään vain yhden osakkeen Kunnat käyttävät yhä enemmän osakeyhtiöitä kilpailutuksen kiertämiseen ja rahankäytön salaamiseen, sanoo julkisoikeuden professori Tomi Voutilainen. Näet suunnitteilla olevat hankinnat ja voimassa olevat vuosisopimukset hankintakalenterista. Hankintakalenterin tavoitteena on lisätä kaupungin ja yrittäjien välistä vuoropuhelua.


Jos löydät kalenterista sinua kiinnostavan hankinnan, ota yhteyttä kalenterissa nimettyyn yhteyshenkilöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit