tiistai 13. joulukuuta 2016

Mitä teit eron jälkeen

Useita lainatarjouksia, vain yksi hakemus. Eron jälkeenkin aivojen ventraalinen tegmentaalikeskus on yhä aktiivinen. Tämä ehkä auttaa ymmärtämän, miksi emme pysty kontrolloimaan kaikkea, mitä tällä alueella tapahtuu. Mikä on villeintä, mitä olet tehnyt eron jälkeen ? Kuinka pian erosi jälkeen teit jotain, josta olet aina haaveillut?


Miltä repäisy tuntui?

Kuinka ystäväsi ja lähipiirisi reagoivat tekoosi? Mitä itse ajattelet siitä? Miksi juuri tämän asian tekeminen oli sinulle tärkeää? Klassikkohan on kunnon kännit ja siihen liittyvät känni puhelut exälle, mutta entäs sinä?


Itse olen juuri eronnut. Enkä kaipaa neuvoja aika parantaa, vaan ihan vaan omia kokemuksia eroa seuranneista päivistä. Minä olen nyt lähinnä kuluttanut sohvaamme reiän, katsonut nyyhky leffoja, haistattanut paskat kaikille onnellisille pareille, kuunnellut masentavaa musiikkia tunnelmaan.


Sinänsä varmaan typerä kysymys, mutta kiinnostaa kuitenkin: eli mitä teit kihlasormuksellesi eron jälkeen ? Nyt oli omaa aikaa, mutta en tiennyt, mitä sillä omalla ajalla tehdään, sanoo vuotta naimisissa ollut nimimerkki Kikkaliini, 59.

Eron myötä lähipiiri saattaa muuttua suurestikin. Jos olet aktiivinen somessa roikkuja, juuri nyt eron jälkeen älä stalkkaa entistä kumppaniasi ja seuraa hänen tekemisiään. Poista hänet vaikkapa kavereistasi tai laita asetukset siten, ettet näe hänen päivityksiään.


Ylipäätään minimoi kontakti ex-kumppaniin eron jälkeen. Kun käyt läpi eron aiheuttamat tuskallisetkin tunteet itsessäsi, pääset eteenpäin. On paljon ihmisiä, jotka eivät pysty eron jälkeen tuntemaan vihaa tai surua.


Silti syyllisyys voi painaa pitkään. Voisitko tuntea joitakin muitakin tunteita? Mieti, mitä tunnet. Nostata itsessäsi vihaa, ellet sitä muuten tunne. Eli, avioero ja piirongin laatikossa on nyt sileä kultasormus.


Omani on isäni vanha sormus, en oikein osaa kuvitella myyväni sitä, mutta JOS menen uudelleen joskus naimisiin, niin en tiedä voiko oikein silloinkaan käyttää. Kaikkihan sanoo että eron jälkeen pitää opetella tulemaan yksin toimeen mutta näin yksin en ole koskaan ollut, aina kun lapset ovat poissa elo on yksinoloa aamusta iltaan. Hanki uusi harrastus, nauti sinkkuelämää, juhli nyt kun pystyt.


Elämä on aika syvältä tällä hetkellä. Pohdi, mikä sinua palkitsee vanhassa tavassasi, ja mieti myös, mitä teit tai ajattelit ennen huonoa tapaasi. Opettele sen jälkeen uusi tapa, ensin tietoisesti.


Pienikin muutos voi olla tärkeä.

Päätä esimerkiksi, että tänään toivotat hississä ihmisille hyvää työpäivää. Toista sen jälkeen rutiini riittävän monta kertaa. Et tiedä kuka olet ja mitä haluat elämältäsi eron jäkeen.


Ehkä et ole ajatellut itseäsi yksilönä, vaan pariskuntana, ja nyt sinun täytyy löytää itsesi uudelleen – ilman kumppaniasi. Voi olla, että tämä muutos eron jälkeen tuntuu ihan kauhealta. Kun kuulin Ressu Redfordin biisin Kato mitä sä teit ensimmäisen kerran eron jälkeen , tuli iso itku. Olin silloin spinningissä ja se oli lopussa jäähdyttelybiisinä.


Onneksi olin takarivissä, musiikki soi kovaa ja sali oli pimeänä. Teijo Kontio oli pudota ”miesansaan”, koska eron jälkeen kaverit olivat kaikonneet – nyt hän tukee muita samassa tilanteessa olevia miehiä Yksinäisyys on riski miesten hyvinvoinnin kannalta. Kertoi juoneensa aika paljon eron jälkeen , (josta neljä vuotta) oletin ja toivoin että päässyt liikakäytöstä eroon. Nyt selvisi että eron syykin oli juomisessa, ongelma on jatkunut vuosikausia eikä pysty raitistumaan ilman apua. Joka päivä juo itsensä humalaan.


Tämä on mitä paras aika hyödyntää uudelleen saamaasi vapautta: opettele itsenäisyyttä ja tekemään asioita yksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit