perjantai 16. joulukuuta 2016

Kuolinpesän laskujen maksu omalta tililtä

Kukin osakkaista voi huoletta maksaa kuolinpesän toistuvia, tavanomaisia laskuja kuolinpesän varoista. Tällaisia toistuvia laskuja ovat arkipäiväiset puhelin-, sähkö- ja nettiliittymälaskut ja muut vastaavat. Edellä mainitut laskut maksetaan vainajan nimissä olevalta tililtä vain sellaista laskua vastaan, josta käy ilmi ulkopuolinen laskuttaja ja laskun peruste.


Jos kuolinpesän osakkaalla on tallelokeron avain hallussaan, hän voi luetteloida vainajan tallelokeron sisällön perunkirjoitusta varten yhdessä pankin toimihenkilön kanssa. Ai että minun pitäisi ensin varata aika sosiaalitoimeen että voisin sinne mennä kertomaan, että tulen saamaan lähiaikoina 115e kuolinpesän tililtä , sitten käydä maksamassa huolto, skannata ja lähettää kuitti pankkiin ja pyytää rahat, odotella isoa siivua kk-tuloista näin köyhänä ihan vaan siksi koska teillä ollaan joustamattomia? Numeron vastaus on hieman sekava, mutta kenenkään ei tarvitse maksaa kuolinpesän laskuja omalta tililtään. Jos kuolinpesän tilillä ei ole varoja, velkojat ottavat perinnöstä maksamattomat velat ( laskut) ennenkuin perintö voidaan jakaa. Jos ei ole perittävää eikä laskuja saada maksetuksi, se jää velkojien luottotappioksi.


Kuolinpesän arvo-osuustili ja muut sijoitusasiat. Käytännössä laskujen maksusta vastaavat kuolinpesän osakkaat. Jos jompikumpi oli vainajan kuolinhetkellä jakamattoman kuolinpesän. Täytyyhän tuo kuolinpesän velka osakkaalle hoitaa pois ennenkuin perinnönjako suoritetaan.


Eli maksettava kuitenkin jossain vaiheessa osakkaalle kuolinpesän tililtä. Silloin menee se palvelumaksu. Mitäs pitäis tehdä tilanteessa kun kuolleen tililtä on. Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Tällaisia pesänselvitysvelkoja ovat muun muassa hautajaiskulut sekä.


Vainajan tililtä hautajaiskulut – Perintö ja testamentti – Suomi24. Laskujen maksu ei kuitenkaan ole mahdollista vainajan luotolliselta tililtä siten, että tilin. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää verkkopankkia, helpoin ja turvallisin tapa laskujen maksuun on suoramaksu. Laskuttaja lähettää sinulle postissa paperilla ilmoituksen maksuista, jotka veloitetaan tililtäsi eräpäivänä.


Voit tarkistaa, onko laskuttajallasi käytössä suoramaksu, esimerkiksi laskuttajan verkkosivuilta. Kysymykseni koski kuolinpesän laskujen maksua pankissa. Tuohon mainitsemaasi: Vielä kerran.


Tuo pankin ohje käsittelee tililtä nostoja, joka on täysin eri juttu kuin pesän laskujen maksaminen pankissa. Oman palkkiolaskusi maksu ei onnistune. Valtakirja pankkiin voi tulla tarpeen esimerkiksi kuolinpesän pankkiasioiden hoitamiseksi. Pankkivaltakirjat ovat yleensä standardimuotoisia, ja pankit ovat hyvin tarkkoja muotoseikoista. Kannattaakin kysyä omalta pankilta valtakirjapohjaa.


Ei pankkitiliin voi kukaan omainen kajota yksin, se on mahdotonta. Liitä mukaan tieto siitä, että kyse on kuolinpesän laskusta, sekä tosite, josta käy. Eri asia jos rahat ovat patjan alla.


Kuten tuossa aiemmin kerroin, laskujen maksu hoidetaan tietyllä tavalla, kukaan omaisista ei voi sooloilla. En oikein ymmärrä, miten kaikki velat voisivat langeta jonkun niskaan jos tililtä maksetaan hautajaiskuluja? Kohtuullisina hautaustoimiston kuluina hyväksytään arkkuun 6€, vaatetukseen €, arkunkoris-teeseen €, kuljetukseen max.


Muiden peruspankkipalvelujen hinnat vaihtelevat ja ovat 0–euroa. Nosto omalta tililtä ja pano omalle tilille konttorissa ovat kaikissa pankeissa maksuttomia. Joillakin pankeilla on valikoimissaan ns. Näitä asioita ovat esimerkiksi laskujen maksu varojen nosto kuolinpesän tileiltä kaikkien haluttujen tietojen saanti halutulta ajalta pankki- ja arvoosuustileistä, luotoista ja vastuista vakuutussopimustietojen saanti pankki- ja arvo-osuustilien irtisanominen ja lopettaminen uusien pankki- ja arvo-osuustilien avaaminen arvo-osuuksien ja.


Yksilöimme vielä, että valtuutus koskee laskujen maksua, käteisen nostoa, tilin lopettamisen ja uuden avaamisen, sekä lisäksi vielä minun käyttööni kortin, jolla käteistä voi nostaa automaatilta. Samassa yhteydessä saimme järjestettyä niin, että voin omalta koneeltani maksaa isäni laskut. Nordea on Pohjoismaiden suurin pankki. Tarjoamme kattavat pankkipalvelut ja palvelemme digitaalisesti missä ja milloin tahansa.


Tervetuloa asiakkaaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit