perjantai 30. joulukuuta 2016

Miksi testamentti kannattaa tehdä

Laajan valikoiman kirjakauppa netissä. Tutustu valikoimaan ja tilaa heti! Jos perillisiä ei ole, omaisuus menee valtiolle. Jos näin ei halua käyvän, pitää tehdä testamentti. Tällaisessa tilanteessa kannattaa tehdä testamentti esimerkiksi yleishyödylliselle toimijalle, joka tekee työtä sellaisten ihmisten ja asioiden parissa, jotka Sinä koet tärkeäksi.


Taloussanomien haastattelemat juristit kertovat neljä hyvää syytä, miksi testamentti kannattaa laatia. Se on testamentin laatijan viimeinen tahto omaisuutta koskevissa asioissa. Juristit paljastavat syytä, miksi testamentti kannattaa tehdä.


Ja silloinkin se kannattaa tehdä perustellusti, niin kuin isommatkin testamentit. Myös vuotta täyttänyt henkilö voi tehdä testamentin siitä omaisuudestaan, jonka on omalla työllään ansainnut. Muotomääräysten lisäksi toinen merkittävä syy, miksi testamentti kannattaa laadituttaa asiantuntijalla, on verosuunnittelu.


Järkevällä testamentilla pystyy säästämään huomattavia summia perintöverotuksessa. Säilytä testamentti turvassa. Varmista, että testamentti on löydettävissä kuolemasi jälkeen esim.


Voit myös antaa yhden kappaleen sen henkilön haltuun, joka omaisuuden tulee perimään. Miksi testamentti kannattaa tehdä ? Silloin on syytä tehdä testamentti. Tilastot puhuvat siis karua kieltä.


Usein kysytyt kysymykset Kannattaako minun tehdä testamentti ? Testamentilla avio-oikeus pois. Voidaan ajatella, että ihan jokaisella täysi-ikäisellä henkilöllä tulisi olla voimassa oleva ja muotomääräykset täyttävä testamentti , sillä elämänkulkuja on kenenkään mahdotonta ennustaa. Nuorempikin voi tehdä testamentin, jos hän on tai on ollut naimisissa. Lisäksi vuotta täyttänyt henkilö voi tehdä testamentin siitä omaisuudesta, jota itse hallitsee (esimerkiksi omalla työllä ansaitut varat).


Henkilö, joka on määrätty vajaavaltaiseksi ei voi tehdä testamenttia. Vastaus kysymykseen, miksi testamentti kannattaa laatia, on yksinkertainen. Laatimalla testamentin voi varmistua, että kuollessa oma tahto toteutuu mahdollisimman hyvin. Jokaisella ihmisellä on omanlaisensa olosuhteet ja tahto kuoleman varalle, minkä takia syyt laatia testamentti ovat lopulta yksilöllisiä ja hyvin moninaisia. Milloin ja miksi testamentti kannattaa tehdä ? Tarkoituksena on ensinnäkin antaa yleiskäsitys siitä, miten perintö säännönmukaisesti jakautuu, ellei testamenttia ole laadittu.


Näin voit tarkistaa takaako laki suoraan henkilökohtaisen tahtosi toteutumisen. Mikäli näin ei ole, Sinun kannattaa laatia testamentti. Suosittelen turvautumaan sen teossa ja perintöoikeusasioissa juristin apuun. Ilman testamenttia ovat elossa olevat sisaruksesi ensisijaisia perillisiäsi eivätkä sisarusten lapset.


Jos sinulla ei ole serkkua läheisempää sukulaista, omaisuutesi siirtyy valtiolle. Kun mietit, tulisiko sinun laatia testamentti , selvitä ensin, miten omaisuutesi jakautuisi ilman sitä. Se kannattaa tehdä , kun on jotain perintönä siirtyvää varallisuutta ja erityisesti, jos sairastuu vakavasti tai alkaa olla iäkäs. Yhä useampi avioliitto päätyy eroon. Jos haluaa lisää varmuutta siitä, että omaisuus pysyy suvussa, kannattaa tehdä avioehdon tueksi testamentti.


Lasten ei ole kuitenkaan pakko vedota vanhempiensa testamenttiin. Perillisellä ei kuitenkaan ole moiteoikeutta, jos hän on hyväksynyt testamentin tai muulla todistettavalla tavalla luopunut moiteoikeudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit