keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Kansainvälinen kela kortti hinta

Juuri nyt - kaikesta! Eurooppalainen sairaanhoitokortti. Sinulla on oikeus Kelan myöntämään eurooppalaiseen sairaanhoitokorttiin (European Health Insurance Car EHIC), jos sinut on sairausvakuutettu Suomessa tai Suomi vastaa hoitosi kustannuksista. Kortti uusitaan automaattisesti. Saat uuden kortin automaattisesti, jos olet edelleen sairausvakuutettu Suomessa tai Suomi vastaa sairaanhoitosi kustannuksista.


Kun olet saanut uuden kortin, leikkaa vanha kortti kahtia ja heitä se pois.

Jos jossain maassa hyväksytään, maahan suositellaan tai maassa on pakollinen useampi malli, riittää sinne vain YKSI kansainvälinen ajokortti. Voit valita kumman haluat, vuoden kortti on yleisemmin hyväksytty. Hakijan vastuulla on tarkistaa kumpi kortti kohdemaassa käy.


Kela - kortti on hyvä kun matkustaa EU-maissa. Hankkiminen on hyvin yksinkertaista. Kävelee vaan Kelan ovesta sisään ja ilmoittaa toiveensa. Oikein antoisia matkoja! Sinulle on, jos kerrot Kelan tädeille että olet poissa vuoden, jotta saat kortin täydeksi vuodeksi.


Jos päätät olla pidempään tai lomailla vielä au-pair maassasi, sinun ei tarvitse käydä hirveää paperisotaa.

Kelan pääsuunnittelija Noora Heino kertoo, että suomalaiset tuntevat korvin valitettavan huonosti. Ilman korttia sairaanhoidosta voi joutua maksamaan itse jopa tuhansia euroja, sillä matkavakuutus ei aina korvaa kaikkia kuluja. Kehittämistyössä on ollut mukana laaja joukko vammaisjärjestöjä, palveluntarjoajia, Sosiaali- ja terveysministeriö, Kela sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.


ISIC- kortti oikeuttaa Finnairin ja muiden lentoyhtiöiden opiskelijahintaisiin lentoihin. ISIC on voimassa viisi vuotta. Alennukseen oikeuttaa lapsen ikä, joka vaihtelee bussiyrityksittäin. Löydät lapsenlipun hinnan ja ikärajan aikatauluhausta, painamalla Hinta -sarakkeessa haluamasi vuoron kohdalla näkyvää hintaa. Lastenlipun ikärajatiedon saa näkyville, kun painaa lastenlipun hinnan vieressä olevaa pyöreää i-painiketta.


Anna maatalouden veroilmoitus viimeistään 2. Voit tehdä veroilmoituksen OmaVerossa jo nyt. Muista myös ilmoittaa ja maksaa arvonlisävero viimeistään 2. Teetä omilla kuvilla ja teksteillä. Opiskelija-alennukset ISIC-kortilla. Henkilökohtainen kortti pystytään sulkemaan mahdollisessa katoamistilanteissa, eli löytäjä ei voi matkustaa toisen kortilla. Myös käyttämättömät matkat ja arvo siirtyvät uudelle kortille, kun vanha kortti suljetaan palvelupisteellä.


Lue lisää Waltti-kortista. Muille Finnairin lennoille on rajoitettu määrä seniorilippuja, joilla saa edullisemmalla hinnalla joustavammat ehdot. Alle 65-vuotiaat eläkeläiset voivat varata lipun vain puhelinpalvelun kautta ja tarvitsevat Kela -kortin tai eläkepäätöksen.

Yli 65-vuotiaat saavat alennukset myös varatessaan netistä. Viitehintaryhmälle asetettava viitehinta on korkein hinta , jonka perusteella ryhmään kuuluvalle lääkkeelle maksetaan korvaus. Lääkevaihdosta voi myös kieltäytyä ja ostaa lääkärin määräämän viitehintaa kalliimman lääkkeen. Tavallisimmin lääkärintodistus on tarpeen Kelaa varten.


Tilaa uusi ajokortti kadonneen, tuhoutuneen, rikkoutuneen tai anastetun ajokortin tilalle Traficomin sähköisestä asiointipalvelusta. Potilas voi saada Kelasta muun muassa sairauspäivärahaa, kuntoutusta ja kuntoutusrahaa. Lääkekorvaukset perustuvat lääkärin lausunnon tietoihin. Kela maksaa myös korvauksia sairauden aiheuttamista kuluista, kuten lääkkeistä. Tieliikenteessä ajoneuvon kuljettajalla tulee olla ajoneuvon luokkaa vastaava ajo-oikeus, jonka osoituksena on ajokortti.


Ajokorttia tulee pitää aina mukana ajossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit