maanantai 5. joulukuuta 2016

Avioeron toinen vaihe kesto

Toivon, että sinulla asia etenee ripeästi ja pääset ex-miehestäsi nopeasti eroon. No ei se kauan kestä, sen verran kuin siellä sattuu olemaan ruuhkaa. Heti kun on haettu ja saavat leiman paperiin, niin se on selvä.


Meillä meni muistaakseni viikko, kaksi viikkoa korkeintaan. Halvemmalla tietysti pääsee, jos voi saada avioeron ilman harkinta-aikaa.

Palvelun käyttö on ilmaista. Avioerohakemus II- vaihe yhteinen. Tällöin esitetään vaatimus avioeron saamisesta ja puolisot voidaan tuomita avioeroon. Kun avioerohakemuksen vireille jättämisestä on kulunut puoli vuotta, avioeron harkinta-aika päättyy. Tämän jälkeen on vuorossa niin sanottu avioeron toinen vaihe.


Kun avioeron toinen vaihe alkaa, toisen tai kumpienkin puolisoista tulee vaatia, että käräjäoikeus tuomitsee heidät avioeroon. Jos vaan toisen allekirjoitus, niiin haetaan yksin.

Googlaamalla avioerohakemus näitä valmiita pohjia kyllä löytyy. Ja luonnollisesti sekä 1- vaihe että 2- vaihe tarvii oman kuponkinsa, vaikkakin yleensä pohja on sama. Raksitaan vain että haetaanko eroa harkinta-ajan jälkeen (1- vaihe ) vaiko pyydetäänkö avioerotuomiota. Kun harkinta-aikaa on kulunut vähintään kuusi kuukautta, puolisot tuomitaan avioeroon, jos he yhdessä sitä vaativat tai toinen heistä sitä vaatii.


Vaatimus on tehtävä ennen kuin vuosi on kulunut harkinta-ajan alkamisesta tai avioeroasia raukeaa ja uudesta avioerohakemuksesta alkaa taas kulua uusi harkinta-aika. Vierailija: Harkinta-aika pättyi 31. Sanoivat silloin että kolme viikkoa menee. Kolme viikkoa kului, ja menin kyselemään että mitäs. Jos hakemuksen on tehnyt toinen puoliso yksin, harkinta-aika alkaa siitä, kun hakemus annettiin toiselle puolisolle tiedoksi.


Käräjäoikeus ilmoittaa osapuolille harkinta-ajan alkamisesta ja siitä, miten osapuolten on toimittava, mikäli he haluavat lopullisen avioeron. Palvelun kautta voit itse muokata ja tulostaa asiakirjoja helposti ja vaivattomasti. Kuinka kauan mahtaa kestää lopullisen eron saaminen?


Mies ei suostu hakemaan eroa yhdessä ja tulee kyllä kaikin keinon pitkittämään prosessia, jos vaan voi. Voitte hakea asumus- tai avioeroa yhdessä kumppanisi kanssa yhteisellä hakemuksella, tai toinen teistä voi tehdä hakemuksen yksin.

Harkinta-ajan päättymisen jälkeen, eli kuuden kuukauden kuluttua avioerohakemuksen vireille tulosta, puolisot voidaan tuomita avioeroon. Mitä avioero harkinta-ajan jälkeen käytännössä tarkoittaa? Kun avioeroa ensimmäisen kerran käsitellään tuomioistuimessa, asian käsittely lykätään toistaiseksi. Kun avioliitto romahtaa, ihminen on altis mielijohteilleen. Akuutti vaihe kestää yleensä useista kuukausista vuoteen tai kahteen.


Avioliiton aikana toinen puolisoista tai molemmat yhdessä voivat hakea yhteiselämän lopettamista puolisoiden kotipaikan käräjäoikeudesta. Hakemus ei edellytä avioeron hakemista eikä se itsessään johda avioeroon, vaikka se voidaan tehdä myös avioerohakemuksen yhteydessä. Riittää, että toinen puolisoista haluaa avioeron. Jos ainoastaan toinen puolisoista hakee avioeroa, käräjäoikeus lähettää hakemuksen toiselle puolisolle tiedoksi ja pyytää häntä tarvittaessa määräajassa ilmoittamaan kantansa perusteluineen toisen puolison hakemuksen johdosta.


Toisaalta avioero tuomitaan, vaikka toinen puoliso. Tuota eihän se astu voimaan heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit