torstai 1. joulukuuta 2016

Mitä potilasvakuutus korvaa

Korvausta ei suoriteta myöskään vähäisestä vahingosta. Potilasvakuutuksesta korvataan potilasvahingon aiheuttamat ylimääräiset tarpeelliset kustannukset ja muut menetykset. Korvattavaksi voivat tulla esimerkiksi vahingosta aiheutuneet ylimääräiset hoitopäivä- ja poliklinikkamaksut, lääkärinpalkkiot, vahingosta aiheutunut kotisairaanhoito ja laboratoriotutkimukset, lääkekulut sekä fysikaalinen hoito ja kuntoutus.


Lue lisää ja hae korvausta. Potilasvakuutus korvaa terveyden- ja sairaanhoidon yhteydessä potilaalle aiheutuneita vahinkoja.

Kuka tarvitsee potilasvakuutuksen? Potilasvahinkolain mukaan terveyden- tai sairaanhoitotoimintaa harjoittavilla on oltava vakuutus potilasvahinkolain mukaisen vastuun varalta. Katso mitä ei korvata. Vahingoittuneen on oltava potilas, eli tutkimuksen tai hoidon kohteena oleva henkilö (myös tervettä lääketieteelliseen tutkimukseen osallistuvaa henkilöä sekä veren- tai kudoksenluovuttajaa pidetään potilasvahinkolain tarkoittamana potilaana).


Suomessa potilasvakuutus on lakisääteinen vakuutus. Terveydenhuoltoa tai sairaanhoitotoimintaa harjoittavalla on oltava vakuutus potilasvahinkolaissa säädetyn vastuun varalle. Kun potilasvakuutuksesta on hälisty pitkäänkin näissä ei-koulutettujen ja kouluttettujen hierojien piireissä, otin selville, että hierojani maksaa erikseen potilasvakuutus -maksuja vuosittain, sillä todellakin, mitä vain voi tapahtua hoitotilanteessa.


Yrittäjän potilasvakuutuksen hinta lasketaan ammatin riskiluokituksen perusteella.

Potilas epäilee, että murtuman hoidossa kontrollien välit olivat liian pitkiä ja käsi ehti siksi luutua virheasentoon. Lisätietoa saa potilasasiamieheltä. Ymmärrän kyllä että pelkästään tapauksessa jos ulkonäkö kauneusleikkauksen jälkeen ei sitten miellytäkään, ei potilasvakuutus korvaa. Mutta jos leikkauksesta aiheutuu komplikaatioita ja leikkaus joudutaan uusia, onko itsellä oltava lihava rahapussi, hyvä vakuutus, vai korvaako esim. Taitaa olla niin, että potilasvakuutus korvaa pääsääntöisesti vahingon jälkeiset käynnit sillä sektorilla, missä vahinkokin tapahtui.


Kuka auttaa, jos ulkomailla saatu hoito ei onnistukaan? Omalla rahalla ulkomailla voi hoidattaa itseään juuri niin kuin haluaa. Vastuu- ja oikeusturvavakuutus. Mitä voi hoidattaa ulkomailla? Psykologiliitolla on vakuutusyhtiö Pohjola Vakuutuksen kanssa solmittu vastuu- ja oikeusturvavakuutus.


Vakuutus koskee liiton palkansaajajäseniä, toiminimellä toimivia ammatinharjoittajia, joilla ei ole palkattua henkilökuntaa sekä työttömyyskassaan kuuluvia opiskelijoita. Lakisääteinen potilasvakuutus. Kaikilla psykologeilla, jotka toimivat yksityisinä ammatinharjoittajina terveydenhuollon alueella, tulee olla lakisääteinen potilasvakuutus.


Ilkivalta Korvaa silloin, kun ajoneuvollesi on aiheutettu tahallisesti vahinkoa. Edellyttää aina ilmoitusta poliisille. Ei korvaa toisella ajoneuvolla aiheutettuja vahinkoja.

Luonnonilmiö Korvaa luonnonilmiöiden aiheuttamia vahinkoja, jotka johtuvat rakeista, myrskystä tai kovasta tuulesta, päälle pudonneesta lumesta tai jäästä tai. Vakuutusturvat ja -määrät ovat valittavissa joustavasti yrityksesi tarpeiden mukaan. Vapaa-ajan tapaturmavakuutus työntekijälle on voimassa kaikkialla maailmassa, joten se korvaa myös ulkomailla sattuneiden tapaturmien hoitokuluja. Vakuutus on voimassa kuntoliikunnassa, mutta osaan turvista liittyy urheilurajoitus. Kaikilla terveyden- ja sairaanhoitotoimintaa harjoittavilla on oltava potilasvakuutus potilasvahinkolain mukaisen vastuun varalta.


Virka- ja työsuhteessa olevat lääkärit vakuuttaa heidän työnantajansa. Ammatinharjoittajina toimivat Suomen Lääkäriliiton jäsenet kuuluvat liiton kustantaman potilasvakuutuksen piiriin. Kun vakuutuksenottajana on vähittäiskauppa, korvaa vakuutus myös muuhun kuin yksityiseen kulutukseen käytetylle omaisuudelle aiheutuneen vahingon. Yrityksen toiminnasta voi aiheutua toiselle henkilöön, omaisuuteen tai varallisuuteen kohdistuvaa vahinkoa, jonka yritys on velvollinen korvaamaan.


Vahingonkorvausvelvollisuus on aina yllättävä kustannus ja voi aiheuttaa yritykselle vakavia taloudellisia seurauksia. Terveyden- ja sairaanhoitona pidetään myös lääkkeen toimittamista silloin, kun siitä on lääke-määräys. Toimitusjohtajan ja hallituksen vastuuvakuutus korvaa varallisuusvahinkoja, jotka vakuutettu aiheuttaa toimiessaan vakuutuksenottajana olevan yhtiön toimitusjohtajana tai hallituksen jäsenenä.


Tutustu esitteeseen ja liitteisiin: Yritysturva-esite. Konsulttivastuuvakuutus-liite. Korvauksen piiriin kuuluvat siten myös ne henkilöt, jotka tulevat ulkomailta Suomeen käyttämään terveyspalveluja.


Suomen potilasvakuutus ei kata ulkomailla annettua hoitoa. Mikä on potilasvakuutus ja mitä se korvaa ? Pohjoismainen potilasvakuutusjärjestelmä on siinä mielessä erityinen, ettei potilaan tarvitse olla tekemisissä hoitolaitoksen kanssa ja tietysti myös hoitolaitos vapautuu potilasvahinkoasioiden käsittelystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit