torstai 15. joulukuuta 2016

Kaksi työtä samaan aikaan

Kaksi työpaikkaa yhtä aikaa - lupa työnantajalta? Ajotyö on eri asia,. Samaa työtä ei tietenkään ole sopivaa tehdä samaan aikaan kilpailijan leivissä, mutta täysin eri alan homman kieltäminen ei ole työnantajalta fiksua.


Päinvastoin, innostava ja epätavallinen sivutyö voi antaa uusia ideoita päätyönkin tekemiseen. Eli sain vähä aikaa sitten keikkaluonteista työtä , työpäiviä on kuussa suunnilleen 3-1 sen mukaan ihan mitä ite haluan ottaa. Uskon että saisin järkättyä työpäivät ainakin niin ettei satu päällekkäin, juurikin sen takia että toi.

Eri organisaation palveluksessa toki. Eli esimerkiksi Ylivieskan kunnan työntekijänä et voi käsittääkseni olla samaan aikaan lomalla terkkarilta ja duunissa kotihoidossa, mutta jos olet lomalla vaikka sieltä Ylivieskasta ja aloitat työn Oulaisissa niin ei ole tietääkseni mitään estettä. Voit aloittaa uuden työsuhteen tai toimia yrittäjänä, kun olet eläkkeellä. Jos teet samaan aikaan työtä ja sinulle maksetaan eläkettä, kertyy työansioistasi uutta eläkettä vuodessa aina vakuuttamisvelvollisuuden yläikärajaan asti. Jos toimit yrittäjänä vanhuuseläkkeellä, YEL-vakuutus on sinulle vapaaehtoinen.


Työpaikkojen Tinder tuo työnantajat ja työtä etsivät yhteen. Organisaatioissa ei aina hahmoteta, millaista osaamista niiltä puuttuu. Piilevä osaamisvaje jää täyttämättä, kun sitä ei pystytä sanoittamaan avoimeksi työpaikkailmoitukseksi.

Samaan aikaan toisaalla työttömät työnhakijat etsivät suuntaa uralleen. Työnteoksi voidaan lukea mikä tahansa inhimillinen käyttäytyminen, jolla on taloudellista arvoa. Ansiolähteitä voi olla samaan aikaan useita. Toiminta ei saa olla lainvastaista, rikollista tai hyvän tavan vastaista. Työntekijä tekee työtä työnantajan lukuun.


Työn tulos kuuluu työnantajalle, vaikka se koituisikin muun tahon hyväksi. On fiksua tehdä kaksi sukkaa samaan aikaan , koska se ei juurikaan lisää vaivaa ja vie vain hieman enemmän aikaa (loppujen lopuksi tämä oikeasti säästää aikaa!). Yhtaikaa neulomisen etuina on kavennusten, lisäysten tms. Päälle linkkamatkat yhteen suuntaan n. Nyt kesällä tein hoitotyötä parisen kuukautta kaksvuorotyönä eli aamua ja iltaa sekä lisäksi olin baarilla töissä. Avaa ensi kaksi InternetExploreria, sitten klikkaa alapalkkia hiiren oikealla, valitse järjestä ikkunat vierekkäin, alekkain, nippuun (cascade).


Tekstin lukuun ehkä parhaiten sopii tuo alekkain, leveyssuunnassa parhaiten tilaa. Vielä kun poistaa näkyvistä liiat työkalurivit. Teet työtä työpaikalla ja opiskelet samaan aikaan oppilaitoksessa. Suurin osa opiskelusta tapahtuu työpaikalla.


Opiskelija ja työnantaja tekevät työsopimuksen, ja opiskelija saa palkkaa. Osa opiskelusta tapahtuu oppilaitoksessa.

Silloin opiskelija voi saada erilaisia tukia. Työharjoittelu on työntekoa, joka lisää työntekijän. Lomautus ja muu samanaikainen poissaolo. Jos työntekijän lomautus ja jokin muu poissaolo, kuten sairausloma, osuvat samaan aikaan , noudatetaan yleensä.


Ei sairausloma tarkoita ulkonaliikkumiskieltoa. Toinen vaihtoehto on varhaisen tuen malli, eli työntekijä voi tehdä työtä ,. Ensin oli se, jossa tehtiin oman alan töitä ja jossa palkintokaappiin kertyi pokaaleja. Tätä työelämää kesti vuotta.


Minulla tuli käräjöinnin ja huoltajuuskiistan aikaan mitta täyteen. Me pesimme likapyykkiä moneen suuntaan, joten kaksi vuotta sitten ex-mieheni kanssa sovinnon tehtyäni päätin, etten halua enää koskaan puhua kenestäkään pahaa. Nukkui samaan aikaan kun muut tekivät työtä.


Toimitti kaksi asiaa samalla kertaa. Valo välähti ja sammui samassa hetkessä, silmänräpäyksessä. Saman tien samalla kertaa, samassa yhteydessä, yksin tein.


Urakkatyöstä lasketaan itsenäisyyspäivän päiväpalkka sen keskimääräisen päiväansion perusteella, mikä työntekijällä on ollut kuuden työpäivän aikana lähinnä ennen itsenäisyyspäivää, tai, jollei tätä perustetta voida käyttää, sen mukaan, mitä samanlainen työntekijä paikkakunnalla samaan aikaan yleensä saa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit