perjantai 16. joulukuuta 2016

Tilitin yhdistyksen tilikartta

Mahdollista tulostaa tilikartta , jossa on vain käytössä olevat tilit Versio 0. Erittäin hyvin muokattavissa, mm. WTR Tilipuitteisto on yhdistyksen kaavan mukainen, erikoisuutena on Aktiviteetit. Ne ovat tässä mallissa erillään hoidettavia varoja ja niiden tuotot ja kulut siirretään kirjaamalla taseeseen. Tällä tavoin tuloslaskelmassa esitetyss tilikauden tuloksessa esitetään vain osa yhdistyksen tuloksesta.


TILIKARTTA Visma Nova 12. Vie tilikartta -painikkeellä pääset viemään tilikartan tilit, tositelajit, raportit, tilinpäätöspohjan ja joukon muita valintoja ktk-tiedostoksi, jonka pohjalta voi aloittaa uuden kirjanpidon. Näin voit siirtää kirjanpitosi valinnat toiseen kirjanpitoon tai jakaa tilikarttasi muiden Kitupiikin käyttäjien kanssa. Liikekirjuri- tilikartta.


Se soveltuu kaikille yhtiömuodoille. Tilikartta on laajuudeltaan noin 9tiliä. Yhdistykselle tekee vapaaehtoistyötä iso osa jäsenistä. Ohjelman ominaisuuksia: Tulosteet: tilien saldot, tiliote, tuloslaskelma, tase, päiväkirja, pääkirja ja ALV-laskelma tileittäin, t ulosteet voi tallentaa PDF-tiedostoksi, us eita tilikarttamalleja. Pitäisi alkaa tekemään yhdistyksen kirjanpitoa.


Tase, laaja tililuettelo - tilikartta. Lisäksi nykyisissä kirjanpito-ohjelmissa tiedon esittämistarkkuus kulloisellekin lukijalle voidaan hoitaa paremmin raportoinnin avulla, ratkaisua ei tällöin tarvitse tehdä pääkirjanpidon tililuettelolla ja päätili-alatili kirjauksilla. Alla oleva laajan tililuettelon Tase on muokattu nettiä varten ja siinä voi olla virheitä. Jäsennetyn version näyte on täällä.


Passiivisia tilejä voi pudottaa pois, jos niillä ei tilinpäätöksessä näy tapahtumia. Kesken tilikauden ei tilejä saa kuitenkaan poistaa. Laajan yhdistyksen tilikartta – kiitokset Jani Lyttiselle. Taloushallintoliiton perustililuetteloa – kiitokset Jarno Sunille.


Verottajan vaatiman pitkän kaavan mukainen tilikartta – kiitokset Sakari Karppiselle. Käytän myös asteria ja netvisoria. Etsin ohjelmaa, joka toimisi verkossa ja olisi tehty kirjanpidon keinoin, mutten ole vielä löytänyt. Tervetuloa Procountor-ohjekirjaan!


Tilitin on mielestäni paras. Testasin tätä myös yhdistyksen tilikartalla. Tilikauden voitto siirtyi automaattisesti uudella tilikaudella kohtaan edellisten tilikausien ylijäämät.


Tilitin yhdistyksen tilikartta

Tätä listausta ei kannata pelästyä, sillä lähes kaikissa tapauksissa riittää luotettava ja asianmukainen kirjanpito sekä yhdistyksen sääntöjen toteuttaminen. Palvelun tarjoaa WordPress. Koska yritysten toimialat vaihtelevat ja myös raportointi- ja analysointitarpeet ovat erilaisia, on suositeltavaa muokata tilikartta vastaamaan yrityksen tarpeita.


Tilejä tililuettelossa voi yhdistyk-sen koosta riippuen olla muutamasta kymmenestä. Poistolaskenta on kapea, mutta syvä kirjanpidon osa-alue. Perusperiaatteet ovat luettavissa useista eri laeista, asetuksista, KILAn ohjeista, IFRS:stä ja verotuksen ohjeista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit