perjantai 2. joulukuuta 2016

Yrittäjän vapaaehtoiset vakuutukset kirjanpidossa

Hanki kattava vakuutus ja turvaa koti vahinkojen varalta. Katso eri tarjoajat täältä. Edullinen kirjakauppa netissä. Henkilövakuutuksella tarkoitetaan sellaista vakuutusta, jonka kohteena on luonnollinen henkilö.


Aloittavan yrityksen ja yrittäjän vakuutukset voivat muodostua ensiarvoisen tärkeiksi, jos asiat eivät sujukaan yhtä kauniisti kuin wanhan ajan suomifilmeissä. Tässä oppaassa käsittelemme kaikki yleisimmät yritysvakuutukset sekä yrittäjän henkilökohtaiset vakuutukset – sekä pakolliset että vapaaehtoiset. Yrittäjän ja yrityksen vapaaehtoiset vakuutukset. Suurin osa yrittäjille ja yrityksille suunnatuista vakuutuksista on vapaaehtoisia ja niiden hankkimista ja laajuutta kannattaa pohtia oman toimialan ja sen sisältämien riskien kautta. Jos yrittäjällä on pakollinen tai vapaaehtoinen YEL-vakuutus, hän voi vakuuttaa itsensä työtapaturmien ja ammattitautien varalta TyTAL:n mukaisella yrittäjän vapaaehtoisella työajan vakuutuksella.


Jos puolisolle tai perheenjäsenelle kuitenkin maksetaan palkkaa, hänet vakuutetaan Tyel-eläkevakuutuksella. Jos toiseen vakuutukseen kuuluu useita henkilöitä ja toiseen vain yksi ja vakuutukset ovat sisällöltään sekä ryhmämäärittelyltään identtiset, niin järjestely täyttää kollektiivisen vakuutuksen edellytykset ja molempia vakuutuksia on pidettävä kollektiivisina eläkejärjestelyinä. Vakuutusmaksun määrä. Jos työnantajan työntekijälleen ottama vapaaehtoinen eläkevakuutus täyttää tuloverolaissa säädetyt edellytykset (katso tiivistelmä edellytyksistä kohdasta .1) ja työnantajan maksamat vakuutusmaksut ovat korkeintaan 8. Etu on tarjottava koko henkilökunnalle ja yrittäjän on nostettava palkkaa yrityksestä. Vapaaehtoisen eläkevakuutuksen ehdot ja verotus sekä eläkkeen nostaminen.


Lisäturvaa eläkevuosiin voi kartuttaa hankkimalla vapaaehtoisen eläkevakuutuksen tai sijoittamalla ps-tilin (pitkäaikaissäästötili) kautta talletuksiin, osakkeisiin tai rahasto-osuuksiin. Työtapaturma-ja ammattitautivakuutus Tapaturmavakuutuskeskus. Ansionmenetyskorvaukset Päiväraha.


Työkyvyttömyyden perusteella maksetaan aluksi päivärahaa, jos työkyvyttömyys kestää vähintään kolme peräkkäistä päivää vahinkopäivää lukuun ottamatta. Tämän vuoden alkuun asti lähes kaikki ottivat yrittäjän tapaturmavakuutuksen, koska siitä sai merkittävän hyödyn: tapaturman sattuessa yrittäjä sai sekä ansionmenetyskorvausta tapaturmavakuutusyhtiöltä että sairauspäivärahaa Kelalta. Henkilösivukulut määräytyvät välittömästi palkkojen ja palkkioiden perusteella (lähtökohtaisesti prosenttiosuutena palkkojen ja palkkioiden määrästä). Erään kuuluvat muun muassa sosiaaliturvamaksut sekä pakolliset ja vapaaehtoiset henkilövakuutusmaksut ja eläkekulut.


Ensin kannattaa miettiä, mitä riskejä toimintaan liittyy. Joitakin riskejä voi pienentää vakuutuksen avulla. VI OSA VAPAAEHTOISET VAKUUTUKSET. Yleiset säännökset. Brexit voi muuttaa lähetetyn työntekijän työtapaturmavakuutuksen voimassaolon.


Suomalainen työtapaturmavakuutus on voimassa myös niille lähetetyille työntekijöille, jotka ovat EU-sosiaaliturva-asetusten tai sosiaaliturvasopimusten perusteella Suomen lainsäädännön alaisia. Ota YEL- ja TyEL- vakuutukset Varmasta. Hoida vakuutus-, eläke- ja työeläkekuntoutusasiasi kätevästi verkossa Käytämme sivustolla evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen, sisältöjen kohdentamiseen ja markkinointiin sekä sivuston kehittämiseen. Kaavassa K tarkoittaa kokonaishaitan luokkaa sekä A suurempaa ja B pienempää tai toista yhtä suurta haittaluokkaa.


Kolmen vamman ja sairauden yhteinen haittaluokka saadaan käyttämällä kaavassa lukuna A edellä mainituin tavoin yhdistettyä kahden vamman tai sairauden haittaluokkaa ja sijoittamalla luvuksi B pienin tai kolmas samansuuruinen haittaluokka. Asu ja matkusta ilman huolta vahingoista. Varaudu ennalta sillä vahinkoja sattuu niin kotona kuin matkallakin. Parasta valmistautumista verotarkastukseen on huolehtia koko ajan, että kirjanpidossa on tarvitut aineistot riittävällä tarkkuudella ja lain vaatimalla tavalla.


Kirjanpitäjä on yrittäjän työpari näissä asioissa. Verotarkastus on aina myös mahdollisuus saada ohjeistusta tehdä asioita oikein eteenpäin. Mikäli vakuutus ei ole verovapaa etu, vakuutuksesta saatavan edun verokohtelu ratkaistaan yhtiömuodon sekä vakuutusmaksun kirjanpitokäsittelyn ja vuosi-ilmoituksen perusteella.


Mikäli maksu on käsitelty yhtiön kirjanpidossa ja vuosi-ilmoituksella pakkana, maksu on veronalaista palkkatuloa. Tarkastuksessa käydään myös tarkasti läpi, että onko kilometrikorvaukset, päivärahat, puhelinedut ja mahdolliset henkivakuutukset sekä vapaaehtoiset vakuutukset maksettu oikein. Vaikka varsinainen tarkastus tehdäänkin kirjanpitoaineistoista, yrittäjän on oltava paikalla henkilökohtaisesti alku- ja loppukeskusteluissa, joissa yrittäjän on vastattava tarkastajien kysymyksiin.


Kaupan kohteena olevan tavaran tai palvelun luovutusajankohta on myös voitava osoittaa tositteen tai sen liitteen avulla tai muutoin. Salo, Hanna: Vuokralaisen, osakkaan ja taloyhtiön vakuutukset. Lain esitöiden mukaan huomattavaa haittaa tai häiriötä ei ole katsottava syntyvän vain sen johdosta, että huoneistossa asuvien henkilöiden l. Sellaisia eriä varten, joiden maksu voidaan säädösten mukaan suorittaa myöhemmin, avataan kirjanpidossa omat tilinsä.


Siirtovelat Tilille merkitään tilikauden lopussa olevat, seuraavana vuonna maksettavat sekalaiset velat, kuten korkovelat, verovelat jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit