perjantai 23. joulukuuta 2016

Surunvalittelu etiketti

Lähetys sisältää kauniin adressin, sisälehden teksteilläsi, kuorituksen ja toimituksen. Paljon eri kokoja ja malleja. Painata oma teksti ja kuva!


Kapea kortti, käy katseltavaksi myös muilla laitteilla. Osanotto, muistovärssy, oikeat sanat suruun. Mietitään niitä yhdessä. Mistä löydän oikeat sanat lohduttamiseksi, osaa ottaakseni, esittääkseni surunvalittelut. ETIKETTI sanoo että adressia ei viedä jos itse mennään.


Minusta tuntuisi hassulta ja jotenkin itsekkäältä istua muistotilaisuudessa jossa JOKU MUU lukee minun nimeni sieltä adressista. Adressit on tarkoitettu enemmän omaisille, siunaustilaisuuden kukat ja muistolauseet taas vainajalle. Aina silloin tällöin tässä iässä tulee tilanteita, että joku henkilö kuolee, ja täytyy lähettää surunvalitteluja.


Ongelmani on, etten tiedä, otanko osaa vai osan. Lähetä omilla teksteilläsi painettu adressi suoraan surukotiin. Toimituspalvelu sisältää adressin, painamisen ja toimituksen haluamaasi osoitteeseen.


Täältä löydät lohdutuksen sanoja, runoja ja värssyjä surun keskelle. Valitse muistovärssy Kotilieden kattavasta suruvärssykoosteesta, kun haluat ilmaista osanottosi ja surunvalittelusi poismenon johdosta. Nämä sururunot sopivat lähetettäväksi niin tekstiviestillä, adressilla kuin postikortillakin. Aika ei pysähdy, ja se on suuri siunaus ja lohdutus sille, joka vaikeuksissa kamppailee. Aika on se, joka parantaa haavat niin kauan kyyneleet vuotaa saavat.


Värssyjä elämän käännekohtiin. Tältä sivustolta löydät sopivat värssyt muun muassa syntymäpäiville, häihin ja kihlajaisiin, konfirmaatioon ja valmistujaisiin, suruvärssyjä unohtamatta. Kuuluuko meidän viedä mummolle surunvalittelu kortti? VR:ssä on käytäntönä, että kuolleen työntekijän esimies käy esittämässä yhtiön puolesta surunvalittelun vainajan omaisille. Etiketti ei mielestäni suoraan sano mitään tässä asiassa, mutta maalaisjärki sanoo, etteivät vieraiden surunvalittelut kuulu itsenäisyyspäivän.


Valikoimassamme on runsaasti erilaisia kauniita adresseja suomeksi, ruotsiksi, englanniksi sekä saksaksi, joilla ottaa osaa omaisten suruun ja muistaa edesmennyttä. Ei ole vielä ennen kenenkään läheisen vanhemmat kuolleet, joten eka kertaa joudun tällaisen osanottokortin kirjoittamaan. Tuleeko kirjekuoreen vain ystäväni nimi vai osoitetaanko se koko perheelle (onhan suru koko perheen asia, ystävällä siis lapset ja puoliso)? Liikkeemme palvelee ilon ja surun keskellä. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa Teitä kaikissa hautaukseen liittyvissä käytännön asioissa, sekä valmistaa taidokkaat kukkalaitteet ja asetelmat elämän kaikkiin tilanteisiin.


Muistolauseet, värssyt ja kukalaitteiden omistusosat. Kukkalaitteiden omistusosia. Kiitollisena äidille (isälle). Surunvalittelu on ilmoitus, jossa otetaan osaa kuolemantapauksen tai onnettomuuden uhrien omaisille.


Surunvalitteluja ilmaisevat yleensä lähinnä kuolleiden omaiset, tuttavat ja kollegat, mutta suurempien onnettomuuksien kohdalla myös poliittiset päättäjät. Valkolilja (Lilium longiflorum) on klassinen surunvalittelu - ja hautajaiskukka. Torvimaiset, valkoiset kukat tuoksuvat hieman. Kukkälähetys on kaunis tapa muistaa surun kohdanneita henkilöitä. Kun suru koittaa, voivat sanat loppua kesken.


Tällä sivulla esitellään yleisiä toimintatapoja osanottokukkien lähettämiseen. Kukat ovat kaunis tapa ottaa osaa, muistaa ja myötäelää omaisten surussa. Mahdollissuus on lähettää vainajan kotiosoitteesseen. Taikka sit jos ei ole omaa avoipuolissolla ollut elossa hänen kuoltuuaan niin sitten sukulaiselle joka n lapsi tai joku muu tuttava tai tuttu.


Hautaustilaisuudessa on tapana kunnioittaa vainajan muistoa laskemalla kukkalaitteet ja seppeleet arkun läheisyyteen siihen varattuna aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit