perjantai 2. joulukuuta 2016

Työllistymistä edistävä palvelu 2018

Poissaolojen vaikutus työttömyysetuuteen ja kulukorvaukseen. Saat työttömyysetuutta poissaolopäiviltä, jos olet poissa työllistymistä edistävästä palvelusta. Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus on suunnattu työikäisille nuorille ja aikuisille. Työttömänä työnhakijana sinulla on erilaisia keinoja parantaa työllistymismahdollisuuksiasi.


Monialainen yhteispalvelu tarjoaa työnhakijalle eri viranomaisten palveluja yhden luukun periaatteella. Valmentaja voi myös tukea tällaista henkilöä työllistymään työntekijänä tai yrittäjänä.

Helsingin TYP on Helsingin kaupungin, Uudenmaan TE-toimiston ja Kelan muodostama työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu, jossa asiakkaille räätälöidään yksilöllisiä ratkaisuja kohti työelämää. TE-toimistolla on erilaisia palveluja, joihin voit osallistua parantaaksesi CV:täsi tai kehittääksesi muita taitoja tai valmiuksia. Kulukorvaus on verotonta tuloa.


TE-toimisto voi ohjata työnhakijan työllistymistä edistäviin palveluihin, joiden ajalta maksetaan ansiopäivärahaa. Työttömyyskassa maksaa työllistymistä edistäviin palveluihin osallistuvalle sitä ansiopäivärahaa, johon hänellä olisi oikeus työttömänä ollessaan. Lisäksi työllistämistä edistävän palvelun ajalta voi olla mahdollisuus korotettuun ansio-osaan ja. Työvoimakoulutus on yksi työllistymistä edistävistä palveluista.


Koulutus on pääasiassa ammatillisia valmiuksia edistävää koulutusta.

Työvoimaviranomainen hankkii koulutuksen, ja koulutuksia järjestetään oppilaitoksissa, kurssikeskuksissa yms. Työttömyysetuutta voidaan maksaa vain siltä ajalta, kun olet työttömänä työnhakijana työ- ja elinkeinotoimistossa. Voit tiedustella työllistymistä edistävistä palveluista TE-toimistosta. Ennakkotiedot julkaistaan vuoden alussa ja loppuraportti syksyisin. Korotettua ansio-osaa maksettaessa ansiopäiväraha.


Palvelu tapahtuu verkkoasiointina, puhelimitse tai henkilökohtaisella asioinnilla. Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueen asukkaita työllistymiseen liittyvissä asioissa palvelevat Alajärven ja Seinäjoen toimipaikat sekä Etelä-Pohjanmaan työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP). Live Palvelut on valmennus- ja asiantuntijatalo, jonka toiminta on keskittynyt erityistä tukea tarvitsevien työllistymiseen. Live Palvelut tarjoaa monipuolista tukea eri elämäntilanteisiin, tavoitteena on etsiä kaikille yksilöllinen reitti koulutukseen tai työelämään.


TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄ MONIALAINEN YHTEISPALVELU TYP OLETKO OLLUT PITKÄÄN TYÖTTÖMÄNÄ? Vantaan TYPissä kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon, TE-palvelujen sekä Kelan asiantuntijat etsivät kanssasi ratkaisuja työllistymisesi edistämiseksi. ONKO TYÖKYKYSI KOHDALLAAN? KEHA-keskus hoitaa kuntouttavan työtoiminnan korvaushakemusten käsittelyn.


Kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä vastaa kunta. Tulevaisuuden työ - miltä tulevaisuus näyttää nyt? Onko näistä joku aktiivimallin mukainen työllistymistä edistävä palvelu , työnhakuvalmennus tai uravalmennus? Mistä saan tiedon, mikä TE-toimiston tarjoama palvelu on työnhakuvalmennusta tai uravalmennusta?


Jos kuuden kuukauden tarkastelujakson kuluessa toistuvasti toimit edellä mainituilla tavoilla, sinulle asetetaan työssäolovelvoite.

Tämä tarkoittaa sitä, että oikeus työttömyysetuuteen palautuu vasta, kun olet ollut kalenteriviikkoa työssä, työllistymistä edistävässä palvelussa tai työllistynyt yrittäjänä. Tähän pääsääntöön teh-tävistä poikkeuksista on säädetty tyhjentävästi työttömyysturvalaissa. Työkokeilusta ei makseta palkkaa, eikä se kerrytä vuosilomapäiviä tai eläkettä.


Työkokeilija saa joko työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa sekä kulukorvauksia päiviltä, jolloin hän osallistuu työkokeiluun. Esimerkiksi JTYP-lain luvun §:n momentin mukaan ensisijaisia palveluita ovat mm. Yli 60-vuotiaalle työttömälle työnhakijalle TE-toimiston tulee järjestää lisäksi mahdollisuus palkkatuettuun työhön muun kuin kunnan palveluksessa.


Keski-Uudenmaan sote, Keusote, kuntoutus, apuvälineet, Hyvinkää apuväline, Järvenpää apuväline, Mäntsälä apuväline, Nurmijärvi apuväline, Pornainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit