maanantai 5. joulukuuta 2016

Huijari puhelinmyyjä

Johon vastasin, että itsehän soitit, ja minähän en tilaa, olen kotiäiti ja tylsistynyt kotona, mutta yhtään mitään en tilaa! Taisi olla puhelinmyyjä , kun tällä kertaa löi luurin korvaan. Markkinointipalvelujen ostaminen puhelinmyyjältä - Näin yrittäjiä huijataan.


Jos kyseessä on puhelinmyyjän numero, niin numeron kohdalla on aina merkitty punaisella tekstillä ilmoitus siitä. Hei onko kellään puhelinmyyjä soittanut victorias secret nimisestä firmasta tai ainakin esiintynyt kyseisen firman edustajana? Minulle soitti ja kysyi haluaisinko ilmaisen tuotepaken alkkareita ja sukkia ja kysyin että onko tässä niin että kun otat ilmaisen tuotepaketin sitoudut jatkomyyntiin. Hän myönsi asian ja sanoi että sieltä tulee paketti aina kahden kuukauden välein.


Tilasin sitte lopulta, pienin tilaus oli vuosi. Puhelinmyyjä soitti marraskuussa ja tuputti vitamiineja. Vitamiinit on tosi pahan makuisia, lapset ei syö niitä ollenkaan, isoja karkeita kapseleita (eikä edes murskattuna ruokaan sekoitettuna).


Meillekin soitti KotiSunin puhelinmyyjä , joka oli harvinaisen asiallinen puhelinmyyjäksi, mutta selvästi kerännyt etukäteen tietoa kiinteistöstämme, tiesi mm. Viemäriputkien tähystys oli seuraavana päivänä. Se sujui nopeasti ja asiallisesti ilmaiseksi eikä aiheuttanut mitään vahinkoja.


Siinä kuullaan kuinka puhelinmyyjä latelee yrityksen tietojen tarkistamisen jälkeen puhelunsa lopuksi ”varmenteessa” palvelun hinnan sellaisella nopeudella, että langan toisessa päässä oleva yrittäjä ei ehdi huomata, että kyseessä olikin maksullinen palvelu. Yrityskanta -hakemistopalvelun taustalla on Fullmarketing Oy. Eipä ole ollut, kuten ei myöskään reklamaatioita. Sen tahdon vielä sanoa, että yrittäkää oikeasti ymmärtää, ME TEEMME VAIN TYÖTÄMME, koska muita vaihtoehtoja ei ole.


Lista sisältää puhelinmyyjien käyttämiä puhelinnumeroita. Kuluttajan oikeus kieltää puhelinmyynti ei tällä hetkellä toimi niin hyvin kuin pitäisi. Miten erottaa onko puhelinmyyjä huijari vai ainoastaan yli-innokas? Ajattelin hakea opiskelun oheen jotain hommaa, mutta ei ole tarjolla kuin puhelinmyyntiä. Käytännössä kyse on ennalta äänitetyistä kommenteista ja vastauksista, joiden tarkoitus on kyllästyttää puhelinmyyjä ja tuhlata niin paljon tämän aikaa, että soittaja poistaa numeron listalta.


Myyjä saattaa jopa esiintyä jonkin luotettavan yhteisön, esimerkiksi kunnan nimissä. Myyjä ei tuo puhelun alussa esiin, että hän tarjoaa maksullista palvelua. Jos jotain oon oppinut puh.


Helsinkiläiselle miehelle soitti puhelinmyyjä helmikuussa ja tarjosi sähkön kilpailuttamista ja nykyistä halvempaa sopimusta. Mies pyysi lähettämään hintatietoja ja tarjouksen ja sanoi tutkivansa asiaa. VS:n tietojen mukaan puhelinmyyjä on kertonut, että prosenttia tilausrahoista menee kustantajan kiusattujen hyväksi tekemään työhön ja prosenttia palkkoihin. Myyjä on sanonut, että iso osa työtä on valtakunnallinen auttava puhelin, jonka päivystäjät auttavat kiusattuja.


Kuuntelin heidän nauhoitteensa tehtyäni reklamaation laskusta enkä voi sen perusteella kiistää, ettenkö olisi antanut lupaa yhteystietojen julkaisuun. En ollut tarpeeksi valppaana ja puhelinmyyjä - laskuun merkitty nimi Jenny Snabb (tuskin tämän nimistä ihmistä muuten oikeasti onkaan) - oli taitava manipuloija. Yritys saattaa käyttää vakuuttavan kuuloista nimeä (esim. yritysrekisteri), mutta kyse on silti vain kaupallisesta palvelusta eikä mistään virallisesta rekisteristä.


Ensinnäkin, haluat varmasti tehdä kaikkesi viedäksesi kotiin selkeän viestin: Kuulostipa puhelinmyyjä tai muunlainen huijari kuinka rehelliseltä tahansa, totuus on se, että he ovat paatuneita rikollisia. He eivät välitä siitä, keitä loukkaavat. Apteekki-sana nimessä ja myyjän käytös saivat minut todella luulemaan, että soitto tuli oikeasta apteekista. Vasta kun farmaseuttina työskentelevä tytär kertoi, etteivät apteekit harrasta puhelinmyyntiä, Saarimäki hämmentyi. Tällä kertaa herra käytti nimeä Aarne Hiltunen.


Vastasi ostoilmoitukseen, Terve, loytyisi oulusta ehja ja hyväkuntoinen. Tarjoa jos viela tarve. Oma mokani, mut meni oppi perille ja satku opettaa!


Ikääntynyt saattaa tulla tilanneeksi kalliitakin tuotteita, joille hänellä ei ole mitään käyttöä tai tehdä kestotilauksen kuukausittain lähetettävistä tuotepaketeista. Kotimaan Energia tosiaan on vanhan Suomen Energian -todella pahamaineinen ja kerrassaan huijausfirma- raunioihin rakennettu uusi yritys. Nyt ei kuitenkaan pidä sekoittaa vanhaa pahaa uuden toimijan tekemisin, sillä se on sama, kuin sanoisi, että koska entinen R-kioskin yrittäjä oli huijari , niin myös uusi on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit