keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Asunnon saanti häädön jälkeen

Hae edullisin laina helposti Sortterilta. Edullisin laina hintatakuulla täältä. Parin tilapäisasunnon jälkeen olin jo hyvin kyllästynyt elämiseen ilman pysyvää kotia. Espoon Y-säätiön kautta sain viime vuoden elokuussa asunnon Ala-Kivenlahdesta ja siellä olen edelleen.


Espoon mielenterveysyhdistys puolestaan palkkasi Niemen kasvimaaprojektiin ja talvisin hän on tehnyt toimistohommia. Hanna ihmettelee, miten tyttö on saanut asunnon. Eikö vuokranantaja yhtään katso sitä, kuka on saanut häädön talosta aiemmin? Se on varmaa, että sama meno jatkuu, vaikka tyttö ei aiemmin ollutkaan päävuokralaisena.


Jokaisesta maksamattomasta vuokrasta tulee maksuhuomautus, mutta häätötoimenpiteisiin ryhdytään vasta 2-kuukauden vuokraveloista. Vuokrasopimuksen purkuvaihe voi siis jäädä. Vuokranantajalle on usein kätevämpää hakea suoraan häätötuomio. Kas, häädön saa vasta sitten kun vuokrasopimus on ensin irtisanottu ja sitten irtisanomisajan loppumisesta kuuden kuukauden kuluttua vuokralainen ei ole itse häipynyt. Irtisanomiseen menee yleensä se 3-kuukautta, jos se tapahtuu sillä perustella että vuokralainen ei ole maksanut vuoriaan.


Häätö tulee, kun sopimusta on rikottu. Vastaus ihmettelijä Miten on mahdollista,että jatkuvaa häirintää aiheuttavaa vuokralaista ei saada asunnosta pois. Häiriköintiä on jatkunut jo monta vuotta.


Poliisit ja ambulassit käyvät vuoronperään hakemassa porukkaa kyseisen vuokralaisen. Osa yksityisistäkin vie häädön käräjäoikeuteen ja siitä jää merkintä ainakin oikeuden tietoihin. Mutta jos ei ole kyse vuokrien laiminlyönnistä, niin ei pahemmin pitäisi vaikuttaa uuden asunnon saantiin.


Mutta kunnilla ja muilla yhteisöillä (vvo, sato, ym) se varmasti vaikuttaa. Taloyhtiömme yhdessä asunnossamme pitäisi tehdä yhtiön maksamia korjauksia, jotka vaikuttavat myös muihin asuntoihin. Asunnon omistaja kieltäytyy sopimasta korjausajankohtaa tai päästämästä korjaamaan kohdetta. Paljon näkee avauksia, että joku on sössinyt luottotietonsa ja on hätä kun ei meinaa millään saada asuntoa.


Sitten tietysti harmittaa kun yrittää parhaansa vakuutella vuokraisäntää olevansa kuitenkin kunnon kansalainen, mutta silti aina joku muu saa asunnon eli turhaa työtä tulee tehtyä. Elämä lähtee luisumaan huonoon suuntaan. Nuorella saattaa olla oma asunto, mutta elämä luisuu siihen, että käytetään päihteitä ja kaikkia asiat jää hoitamatta. Usein käy niin, että nuori saa häädön asunnostaan ja luottotiedot menee. Sen jälkeen asunnon saanti on hyvin hankalaa, Nord toteaa.


Tarkoitus on asua asunnossa (ASP -lainan saanti vaatii kirjoilla oloa) epäsäännölliset tarpeet huomioiden vähintään kaksi vuotta, minkä jälkeen ostaa asunto ehkä muualta. Tällöin myyntivoittoveroa ei tarvitsisi maksaa, mikäli asunnon myisin joskus pois. Sopimukset kirjallisina. Kantsii hakea ihan vuokranvälitysfirmoilta, jos asunnon saannilla on kova kiire niin luultavasti saat hyvin nopeasti asunnon teille. Tai voit nopeuttaa asiaa pienellä vilpillä, sanomalla esim.


Oikeus riittävään elintasoon. Jokaisella on oikeus elintasoon, joka on riittävä turvaamaan hänen ja hänen perheensä terveyden ja hyvinvoinnin, ravinnon, vaatetuksen, asunnon , lääkintähuollon ja välttämättömän yhteiskunnallisen huollon osalta. Lakimiehen antaman alustavan vastauksen jälkeen voit itse olla yhteydessä lakimieheen ja tehdä halutessasi erillisen toimeksiantosuhteen hänen kanssaan. Tällöin sopimus syntyy aina lakimiehen ja sinun välille, eikä Palvelu tai MINILEX Oy ole missään tilanteessa sopimusosapuolena tai vastuussa mainittua sopimussuhdetta koskien.


Ympäristöministeriö) Osaomistusasunto on asumismuoto, jossa ensin maksetaan osa asunnon hankintahinnasta ja sitten asutaan vuokralla 5-vuotta. Nämä asunnot voivat olla, joko valtion korkotuella rakennettuja tai sitten vapaarahoitteisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit