torstai 15. joulukuuta 2016

Kauanko kortti pois ylinopeudesta

Rikesakko seuraa kaikilla nopeusrajoitusalueilla kilometrin ylinopeudesta. Sakkoa tuli 168e ja kortti otettiin pois , mutta ei ollenkaan sanottu kuinka kauan tämä mahtaa olla pois. Sanottiin, että poliisi asemalta soitetaan myöhemmin, että voin sanoa mm. Poliisi setä sanoi, että tässä menee viikkoa - kuukautta. Uudistuksessa rikkomusten alapää kevenee ja kortti ei lähde hyllylle kolmesta virhemaksusta, Kopra sanoo Uutissuomalaisessa.


Myös liikennevirhemaksun saaneen ulkomaalaisen autoilijan on maksettava maksu ennen poistumistaan maasta. Kauanko kortti pois ylinopeudesta. Tuomiossa otettiin huomioon kaikki edellä mainitsemani asian haarat lieventävinä, mutta edellisestä ajokiellosta oli aikaa vajaa 2kk. Tieliikennelaissa poliisille on säädetty velvollisuus määrätä toistuviin liikennerikkomuksiin syyllistynyt kuljettaja ajokieltoon.


Kortti lähtee kuivumaan, kun kuljettaja on vuoden aikana kolmasti tai kahden vuoden aikana neljästi syyllistynyt rangaistavaan tekoon. Hallituksen esityksessä virhemaksut on dokumentoitu selvästi aivan pienimpiä ylinopeuksia myöten. Yli kilometrin ylinopeudesta poliisin muistaa päiväsakolla.


Nimenomaan ansiotuloihin perustuva päiväsakko on tuonut miljonääreille ja muille kovatuloisille jättisakkoja. Päiväsakkoihin perustuvan ylinopeussakon minimisumma on 1euroa. Kuinka kovaa sitten pitää ajaa, että kortti lähtee hyllylle? No jos laki on kaikille sama, niin pitäisi lähteä ainakin kuukaudeksi.


Eikä lain mukaan se saa määrätä, onko kortti pakollinen työn vuoksi vai ei. Jopa kuljetusalan yrittäjältä on samalla syyllä kortti lähtenyt, ja se tietty tarkoitti myös firman hetkellistä alasajoa, kun työntekijää ei ollut varaa palkata tuuraamaan. Ajokielto on hallinnollinen turvaamistoimi, jonka tarkoituksena on estää rikoksiin tai rikkeisiin syyllistyneen, lupaan liittyvää velvoitetta rikkoneen tai puutteellisen terveydentilan omaavan henkilön osallistuminen liikenteeseen. Jos kyseessä on törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, niin kortti lähtee pois saman tien, eikä harkintaa käytetä. Jos ylinopeus ei ole ihan niin raju, kyseessä voi olla liikenneturvallisuuden vaarantaminen, johon liittyy vakava piittaamattomuus, kuten Loebilla muistaakseni viime vuonna oli.


Silloin voidaan käyttää harkintaa. Jos ei ole itse ajanut autoa, ei ehdollista sakkoa tietenkään pidä maksaa, koska saadut rikesakot vaikuttavat ajo-oikeuteen. Kolmesta rikesakosta vuodessa tai neljästä kahdessa vuodessa lähtee kortti joksikin aikaa hyllylle. Näissä tapauksissa tulee täyttää ehdollisen rikesakon mukana tuleva vastustamisilmoitus. Ovat vaarallisia liikenteessa,valvonnasta ilmotettiin telkkarissa,radiossa.


Eivät ole kuulleet,ei nähneet. Jos ovat näkeviä ja kuulevia,sillonhan he käytöksellään ilmoittavat,ei meitä koske liikenne säännöt. Lähteekö kortti kuivumaan? Mikäli autoilijalla on ylinopeuksista saatuja rikesakkoja tai sakkoja vuodessa kolme kappaletta ja kahdessa vuodessa neljä kappaletta, niin ajokortin voi menettää määräajaksi. Päätöksen ajokortin menettämisestä tekee kotipaikkakunnan poliisilaitos.


Entä jos en ehdi poliisilaitokselle? Tuliko kaahailussasi kyseeseen törkeä liikenteen vaarantaminen? Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen on kysymyksessä silloin, jos liikenneturvallisuuden vaarantamisessa huomattavasti ylitetään sallittu enimmäisnopeus, ryhdytään ohittamaan näkyvyyden ollessa turvalliseen ohitukseen riittämätön tai ohituksen ollessa muutoin kielletty, laiminlyödään.


Tämä on Pastersteinin mukaan poliisilta aivan täysin tietoinen valinta Olisiko tietoa kauanko kestää sakon tuleminen kotiin jos tuollainen automaattinen kamera on napsaissut kuvan ylinopeudesta ? Tarkistin lainkohdan että sakko pitää lähettää viimesitään kolmen viikon kuluessa tekohetkestä joten tuon jos tulee tuon jälkeen niin. Yhteenvetona voisi sanoa, että jälleen kerran kameraintoilijat esittivät varsin valikoidusti ja tarkoitusperäisesti täällä tietoa. Esittämiesi asioiden perusteella voidaan todeta, että Australiassa saa selvästi pienemmät sakot ylinopeusrikkeestä.


Mielenkiintoista olisi myös tietää, kauanko se kortti on poissa, jos se pois otetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit