tiistai 20. joulukuuta 2016

Erko eroaminen

Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erko on keskinäisen vastuun perusteella toimiva yhteisö, joka maksaa jäsenilleen ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa ja vuorottelukorvausta. Liiton jäsenmaksu sisältää Erityisalojen Toimihenkilöiden Työttömyyskassan jäsenmaksun. Tämä tarkoittaa sitä, että saat työttömäksi jäädessäsi tulojesi mukaan määräytyvää ansiosidonnaista. Työstä eroaminen Jos eroat työstä ilman pätevää syytä, korvaukseton määräaika eli karenssi on päivää työsuhteen päättymisestä. Jos aiheutat omalla moitittavalla menettelyllä työsuhteen päättymisen, karenssi on päivää.


Toimisto on avoinna arkisin klo 10–14. Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut on yhteiskuntatieteilijöiden oma etujärjestö. Tunnemme alan työelämän ja annamme nopeasti asiantuntevaa apua. Lakot ja ansiopäiväraha. Lakkokierrokset ovat alkaneet ja kevään aikana niitä on odotettavissa lisää.


Työtaistelutoimenpide, jolla on vaikutusta sinun työehtoihisi estää ansiopäivärahan maksamisen toimenpiteen ajalta. Etuuden saajan yleisenä velvollisuutena on hakea aktiivisesti työtä ja koulutusta, antaa työ- ja elinkeinotoimistolle ammatillista osaamistaan, työhistoriaansa, koulutustaan ja työkykyään koskevat tiedot ja selvitykset, toteuttaa yhdessä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa laadittua työllistymissuunnitelmaa sekä tarvittaessa hakeutua ja osallistua työllistymistään edistäviin. Mitä tehdä, kun oma tai työkaverin työkyky horjuu? Työkyvyttömyys on kova paikka henkisesti ja taloudellisesti.


Sen riskiä vähennetään parhaiten ennalta, ja ihan tavallinen huolenpito itsestä ja työkaverista voi olla ratkaisevaa. Sosiaalialan ammattilaisen kumppani työelämässä. Ammattijärjestö Talentia ajaa ja valvoo korkeasti koulutettujen sosiaalialan ammattilaisten palkkauksellisia ja ammatillisia etuja. JÄSENMAKSUT Jäsenmaksutavat Haluaisin, että jäsenmaksuni peritään palkastani.


Mitä tietoja minun tulee toimittaa liittoon? Jos työskentelet vähintään vuoden pituisessa työsuhteessa, voit valita työnantajaperinnän maksutavaksi. Lue tarkemmin käsittelytilanteesta. Käsittelytilanne ja maksupäivä tekstiviestinä. Lue lisää työttömyyskassan tekstiviestipalvelusta.


Sähköinen asiointi. Suuren osan työttömyyskassa-asioista voi hoitaa verkossa. KOKO-kassa on Suomen toiseksi suurin työttömyyskassa, joka maksaa jäsenilleen lakisääteisiä etuuksia: työttömyysajalta ansiopäivärahaa ja vuorotteluvapaan ajalta vuorottelukorvausta.


Todistus osallistumisesta työllistymistä tukevaan toimintaan. Lomake liitetään ansiopäivärahahakemukseen. Työllistymistä tukevan toiminnan järjestäjä (esim. kunta tai ammattiliitto) täyttää työttömyyskassaa varten aktiivisuusedellytyksen seurantaa varten.


Myöskään työttömänä tai kokoaikaisesti lomautettuna ei voi hakea jäsenyyttä lukuun ottamatta tietyin rajoituksin ulkomailta Suomen työmarkkinoille palaavia henkilöitä. Jäsenyyden säilyttäminen ja eroaminen Kassan jäsenen tärkein velvollisuus on huolehtia vuotuisen jäsenmaksun maksamisesta ajallaan. Opiskelun ja työn parhaat puolet.


LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. Tärkein jäsenetusi on Rakennusliiton voima ja yli vuoden kokemus hoitaa rakentajien asioita. Saat nopeasti apua ja neuvoja työehtoasioissa sekä pulma- ja riitatilanteissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit