perjantai 23. joulukuuta 2016

Keva kuntoutustuki

Työkyvyttömyyseläke ja kuntoutustuki. Kela järjestää kuntoutusta kaiken ikäisille ja turvaa toimeentuloa kuntoutuksen aikana. Voit myös saada kuntoutusrahaa koko kesäajan, jos opiskelet tai olet palkattomassa, opintoihisi liittyvässä työharjoittelussa. Jos sinulle on myönnetty kuntoutustuki , se jatkuu päätöksessä olevaan päättymispäivään asti. Tunnistautuminen epäonnistui.


Syy kaksuuntanen mielialahäiriö ja syvä masennus. Tutkintoja on maisteri kuvataidekatemiasta ja taidepedagogiikan opinnot silloisesta taidekorkeakoulusta. Nyt haen muuntokoulutukseen aaltoyliopistoon ja olen päässyt jo toiseen vaiheeseen.


Mutta keva ei maksa yliopisto opintoja eikä samoja opintoja samaan ammattiin. Sen aikana tai jo sitä ennen Kela ja työeläkelaitoksesi selvittävät mahdollisuutesi kuntoutua työelämään tai vaihtaa ammattia ammatillisen ja lääkinnällisen kuntoutuksen avulla. Kuntoutustuki on määräaikainen työkyvyttömyyseläke. Ne ohjaavat sinut tarvittaessa myös muuhun kuntoutukseen. Ensimmäinen kuntoutustukijakso.


Toimitilojen vuokraamisessa sinua palvelevat kiinteistöpäälliköt, joiden yhteystiedot löytyvät vapaiden toimitilakiinteistöjen esittelysivuilta. Määräaikainen työkyvyttömyyseläke eli kuntoutustuki. Saat kuntoutustukea kuntoutumisesi ajaksi. Eli siksi ajaksi, joka kuluu työkykysi palautumiseen.


Mitä ovat työkyvyttömyyseläke ja kuntoutustuki ? Voit saada työkyvyttömyyseläkkeen määräaikaisena tai jatkuvana. Sitä myönnettäessä Kansaneläkelaitoksen on varmistettava, että hakijalle on laadittu hoito- tai kuntoutussuunnitelma. Aloita kuntoutuksen suunnittelu mahdollisimman pian. Varman ennakkopäätös oikeudesta kuntoutukseen on voimassa noin kuukautta. Usein suunnittelu alkaa yhteistyössä jo sinun, työpaikkasi henkilöstöhallinnon ja työterveyshuollon kanssa työterveysneuvottelussa.


Jos olet kuntoutuksessa ollessasi työssä ja ansaitset kuntoutuksen aikana yli puolet siitä vakiintuneesta ansiosta, josta työkyvyttömyyseläkkeesi laskettaisiin, sinulle voidaan maksaa osakuntoutusrahaa. Työkokeilussa henkilö voi selvittää ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojaan tai mahdollisuuksiaan palata työmarkkinoille. Keva myöntää kunta-alan eläkkeet.


Työkokeilu voidaan järjestää esimerkiksi seuraavissa tilanteissa Henkilöltä puuttuu ammatillinen koulutus tai hän suunnittelee alan tai ammatin vaihtoa. Työeläkevakuuttajat TELA ry on lakisääteistä työeläketurvaa hoitavien työeläkevakuuttajien etujärjestö. Perustehtävämme on työeläkejärjestelmän vahvistaminen ja alan toimintaympäristöön vaikuttaminen.


Veritaksesta saat TyEL- ja YEL-vakuutukset, työhyvinvointipalvelut, neuvontaa, rahoitusta ja ammatillista kuntoutusta. Kunnissa on hyviä kokemuksia esimerkiksi kuntoutusasioiden koordinoinnista. Mitä kaikkea Kevan kuntoutustuella voi opiskella? Osaisko joku kertoa? Tai kertoa omia kokemuksia aiheesta?


Kaikki Kelan maksupäivät eli kuukausittaisten maksujen päivämäärät, eläkkeiden maksupäivät ja muut rahapäivät yhdessä paikassa! Tarkista päivittyvästä maksukalenterista milloin asumistuki maksetaan, mikä on eläkkeen maksupäivä tässä kuussa, milloin Kela maksaa lapsilisän sekä muut maksut. Mielenterveyspotilaita kirjoitettiin yhteen väliin tosi herkästi sairaseläkkeelle, koska ajateltiin etteivät he kuntoudu työelämään enää. Veljesi sairauseläke on nimenomaan pitkäaikainen, ajateltu jatkuvan loppuun asti. Hain Kevan pyynnötä muutosverokortin.


Nyt tuli takuueläkkeestäkin päätös, reilu pari vk. Viimeksi meni pari kuukautta. Mutta täytyy taas mainita,että päätökset tulleet tosi nopeasti kelasta. Ainut mikä takkuaa,on toi Keva.


Jos saat kuntoutuskorotusta, pyydä verottajaa merkitsemään verokorttiin, että se koskee myös kuntoutuskorotusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit