maanantai 26. joulukuuta 2016

Helppo sukututkimusohjelma

Suomen sukuhistoriallisen yhdistyksen (SSHY) sivuilla on laaja digiarkisto, jota aloittelevankin sukututkijan on helppo käyttää. Arkistoon on koottu 1vuotta vanhempia tietoja. Alkuperäiset dokumentit, kuten muun muassa rippikirjat ja syntyneiden sekä kuolleiden luettelot, on digitoitu kuvina. Sukututkimus on yksi mielenkiintoisemmista harrastuksistani.


Toinen mielenkiintoinen harrastus on Sukujutut -sukututkimusohjelman tekeminen. Sukujutut on Visual Basicilla kehitetty Windows-pohjainen sukututkimusohjelma. Ohjelmaa on helppo käyttää eikä paksuja käyttöohjekirjoja tarvita.


Löydä esivanhempasi MyHeritage sukupuulla. Näe sen kasvavan sukututkimustietokantamme uudella tiedolla. Aloita nyt - se on helppoa ja ilmaista! SukuJutut- sukututkimusohjelma on kotimainen, helppokäyttöinen ja monipuolinen Windows-pohjainen sukututkimusohjelma. Ohjelman avulla on helppo hallita sukuaineistoa ja tulostaa monipuolisia tulostuksia.


Asennuslevyllä on ohjelmaversiot kaikkiin Windows-versioihin. My Family Tree on monipuolinen ja maksuton sukututkijan työkalu, jonka avulla on helppo pitää vaivalla kerätyt tiedot sukulaisista järjestyksessä yhdessä ja samassa paikassa. My Family Tree toimii tietokantana, jonka avulla hallitset ja järjestät sukulaistesi tietoja ja heidän välisiä sukulaisuussuhteita, joista sukupuu rakentuu. Kiitos asiallisesta vastauksesta.


Hyvin tuo paf näyttää asentuvan ja lyhyellä kokeilulla oli kohtuu helppo käyttää. Satuin asennuksessa laittamaan nuo mormoneihin liittyvät asetukset päälle ja ne pitäisi saada pois. Onnistuukohan enää? Syötä lähisukulaisesi ja hae sitten esivanhempiasi!


Hyvä sukututkimusohjelma osaa muuntaa tiedot muodosta toiseen hukkaamatta tai muuttamatta informaatiota. Tietoja voi siirtää ohjelmistosta toiseen esimerkiksi yleisessä Gedcom-muodossa, jonka tuki eri ohjelmissa kuitenkin jonkin verran vaihtelee. Viihteellinen karttaohjelma sisältää paljon nähtävää ja opittavaa. Ohjelman käyttö ei kuitenkaan rajoitu pelkästää opetuskäyttöön, vaan ohjelmaa voidaan käyttää apuna esimerkiksi julkisen sektorin suunnittelutehtävissä tai yritystoiminnassa.


Valitse sinulle sopivin sukututkimusohjelma tai netti­palvelu. Tallenna tiedot sukulaisistasi huolellisesti. Mieti, mille yleisölle haluat esitellä tietoja: kaikille, sukulaisillesi vai pelkästään läheisillesi. Pidä harrastus hauskana, käytä esittelytavoissa mielikuvitustasi.


Askartele sukupuu, kokoa sukukirja. Sivuston yleinen tilanne arvioiden saattaa olla, että latautuva TeamViewer ei ole suinkaan viimeisin versio ja voi siksi olla tietoturvauhka käyttäjälle. Myös tällainen ohjelman kotisivu on helppo väärentää ja houkutella käyttäjä lataamaan koneelleen mitä tahansa.


Ne jotka haluaa pitää salaisena tulee kyllä näkyviin siinä listassa jossa on kaikki puut joihin oma sukulainen mätsää, mutta niissä ei lue nimiä eikä mitään, niiden kohdalla lukee vain yksityinen. Näiden viitetietojen mukaan rippikirjassa on helppo edetä. Tuli hetken mielijohteesta tehtyä profiili ja halusin katsoa mitä täältä löytyy.


Toiset sanoivat, että on täysin mahdotonta löytää deittisivustoilta ketään joka olisi ihan oikealla asialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit