tiistai 1. elokuuta 2017

Kela kortti henkilökortti

Henkilökortti sairausvakuutustiedoin. Suomen sairausvakuutukseen kuuluva henkilö on halutessaan voinut saada Kelan päätöksellä henkilökorttiin sairausvakuutustiedot, jolloin kortti kelpaa myös sairausvakuutuskorttina. Kortti on voimassa enintään vuotta. Kela -kortin uusimisesta ei peritä maksua.


Kela kortti henkilökortti

Poliisi voi pyynnöstä peruuttaa kortin ja sulkea siinä olevan kansalaisvarmenteen. Lisätietoja saat poliisin internetsivuilta. Kela voi pyytää poliisia peruuttamaan henkilökortin johon on liitetty sairausvakuutustiedot, jos kortin haltija ei enää ole sairausvakuutettu Suomessa.


Lisäksi henkilökortti voidaan peruuttaa, jos sen varmenteen tietoja on muutettu. Voimassa olevia henkilökortteja voi olla kerrallaan vain yksi. Kortin voi tilata mikä tahansa toimisto, kun on ensin varmistuttu tietojen oikeellisuudesta ja siitä, että hakija on vakuutettu. Toisin sanoen sanoen samalla henkilöllä on kaksi tai useampi kortti , esimerkiksi nimenmuutoksen johdosta. Kela - kortti toimitetaan vakuutetuille yleensä automaattisesti.


Tuplat on tunnistettu usealla eri säännöllä nimen, syntymäpäivän ja lomakenumeron perusteella. Toimiiko kela -kortin-ominaisuus kuvallisessa henkilökortissa, johon on liitettynä kela - kortti , vai meneekö sekin vanhaksi samaan aikaan kuin henkilökortti ? Eli pitääkö kela - kortti uusia henkilökortin vanhettua? Tällöin henkilökortti myönnetään pääsääntöisesti siihen asti, kunnes hän saa uuden henkilöllisyyttä osoittavan asiakirjan.


Ulkomaisen viranomaisen myöntämä ja Suomen hyväksymä matkustusasiakirja. Tunnistautua voi myös Digi- ja väestötietoviraston (ent. VRK) myöntämällä organisaatiokortilla tai sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortilla. Omakanta on valtakunnallinen palvelu. Ei ole väliä, käytätkö julkisia, yksityisiä vai työterveyshuollon terveyspalveluja.


Virallisia henkilöllisyystodistuksia ovat voimassa oleva passi ja henkilökortti. Sitä myönnettäessä ei ole tapahtunut henkilön virallista tunnistamista. Aseta kortti kortinlukijaan Kortinlukijaohjelmisto käynnistää aktivointiprosessin automaattisesti, kun asetat kortin ensimmäisen kerran kortinlukijaan. Aktivoi perustunnusluku (PIN1) Syötä kirjeessä oleva aktivointitunnusluku ja kahteen kertaan itse keksimäsi perustunnusluku eli PIN1. Alle 65-vuotiaat eläkeläiset.


Vierailija: Passini meni vanhaksi enkä uusinut sitä enää, vaan hankin henkilökortin. Kuka viisaampi voi opastaa? Kirjeessä annetaan ensin.


Toimitamme kuvalliset henkilökortit, id-kortit ja rakennusalan kuvalliset veronumerotunnisteet. Sähköinen henkilökortti eli HST- kortti (HST tarkoittaa henkilön sähköistä tunnistamista) on Väestörekisterikeskuksen ylläpitämä sähköinen henkilöllisyystodistus. HST- kortti ja siihen liittyvä PIN-koodi mahdollistavat henkilön luotettavan tunnistuksen tietoverkossa. Niin toimii mullakin ja samaten pankissa tai jossain muualla missä pitää näyttää henkkareita niin aina on kelvannut.


Passia en viitti mukanani pitää ja ajokorttia en viitsi näyttää sen takia kun siinä on mun exän sukunimi vielä enkä oo jaksanut mennä vaihtamaan sitä vaikka siitä on jo yli vuotta kun vaihdoin tyttönimeni takasin ennenkuin nuorempi neiti syntyi. Myöskään Viron viranomaisten myöntämä henkilökortti ei ole Suomen kansalaisen matkustusasiakirja. Ajokortti tai esim.


Ilman huoltajien suostumusta myönnetty alaikäisen henkilökortti , ilman matkustusoikeutta myönnetty henkilökortti , ulkomaalaiselle myönnetty henkilökortti (esim. Suomen kansalaiselle Virossa myönnetty henkilökortti ) tai väliaikainen henkilökortti eivät käy matkustusasiakirjana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit