tiistai 1. elokuuta 2017

Määräaikainen työsopimus jatkaminen

Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus on ensisijainen työsopimuksen muoto. Siitä siis termi määräaikainen työsopimus. Työnantaja ja työntekijä sopivat päättymisajasta tai sovitusta tehtävästi silloin, kun työsuhde alkaa. Ilman laissa hyväksyttyä syytä työsopimusta ei saa irtisanoa. Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva työsopimus ? Jäin äitiys- ja vanhempainvapaalle 15.


Jos työsopimuksen päättymisen ajankohta on vain työnantajan tiedossa, hänen on ilmoitettava työntekijälle työsopimuksen päättymisestä viipymättä päättymisajankohdan tultua hänen tietoonsa. Työsuhteen kestolla on. Sekä toistaiseksi voimassa oleviin että määräaikaisiin työsopimuksiin voi sisältyä koeaika. Koeajasta täytyy sopia. Viittä vuotta pidemmäksi määräajaksi tehty työsopimus on viiden vuoden kuluttua sopimuksen tekemisestä irtisanottavissa samoin perustein ja menettelytavoin kuin toistaiseksi voimassa oleva työsopimus.


Sen tekemisestä on säädetty työsopimuslailla, joka on työelämän peruslaki. Sen solmivat työntekijä ja työnantaja, jotka sopivat keskenään työn tekemisestä ja siitä maksettavasta palkasta sekä. Raskaus ja määräaikainen työsopimus Olen työskennellyt määräaikaisena työntekijänä eräässä yrityksessä, ja kun työsuhteeni oli lähestymässä loppuaan, minulle kerrottiin, että minulle olisi tarjolla määräaikaista työtä myös jatkossa. Vuosi sitten aloitin uudessa paikassa määräaikaisella työsopimuksella.


Silloin puhuttiin avoimesti vakinaistamisesta. Nyt työsopimus on menossa umpeen ja ehdotettiin edelleen määräaikaisen sopimuksen tekoa, ensin vuoden loppuun että tulee täysiä kalenterivuosia. Ja taas sama juttu katsotaan sitten sitä vakinaistamista. Tämä syy määrittelee sen, kuinka pitkä määräaikainen työsopimus voi olla. Työntekijän saa lomauttaa silloin, kun työnantajalla on taloudellinen tai tuotannollinen peruste irtisanoa työsopimus.


Jos työ on vähentynyt olennaisesti ja pysyvästi eikä työntekijälle ole tarjota muuta työtä tai koulutusta, työnantaja voi lomauttaa työntekijän toistaiseksi. KVhL 3 3 ja § TSL 6: 8:ja. Enintään kk, alle vuoden määräaikaisessa virkasuhteessa maksimissaan puolet virkasuhteen kestosta. Lomauttaminen voidaan kohdistaa työntekijöihin, joiden työsopimus on voimassa toistaiseksi.


Lo-mauttaa voidaan kuitenkin myös sellainen määräaikainen työntekijä, joka tekee työtä vakituisen työntekijän sijaisena ja työnantajalla olisi oikeus lomauttaa vakituinen työtekijä, jos tämä olisi työssä. KVTES:n V luvun § mom. TÄmä oikeudenmukaisuus omallakin kohdallani nyt todettu. Kyseinen sairausloma siis päättyy 30.


Siihen katkaistaan määräaikainen työsuhdekin, laillisesti. Tällöin on erityisesti syytä huomata, että näissä tilanteissa määräaikaisen työsopimuksen saa tehdä ilman mitään perustetta määräaikaisuudelle. Vanhuuseläkkeelle voi pääsääntöisesti jäädä valitsemanaan hetkenä ja ikävuoden välillä. Kun työsopimus oli sitten purettu epäasiallisilla perusteilla hyväksyttiin työntekijän työsopimuksen purkamiseen perustuva vahingonkorvausvaatimus. Työntekijä oli jonkin ajan kuluttua työsuhteen päättymisestä tehnyt työnantajan aloitteesta uuden työsopimuksen samanlaisista tehtävistä.


Pitkäaikaistyötön on henkilö, joka on ollut edellisen kuukauden ajan yhdenjaksoisesti työtön työnhakija. Virkasuhteeseen voidaan momentista poiketen ottaa ilman hakumenettelyä, kun kysymyksessä on sijaiseksi tai avoinna olevaan virkasuhteeseen ottaminen määräajaksi, taloudellisista ja tuotannollista syistä irtisanotun viranhaltijan ottaminen toiseen virkasuhteeseen, §:ssä tarkoitettu virkasuhteen tarjoaminen osa-aikaiselle viranhaltijalle, §:ssä tarkoitettu tai muussa laissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit