tiistai 1. elokuuta 2017

Ajaminen ulkomailla

Ajaminen ulkomailla

On kuitenkin pidettävä mielessä tietyt asiat, ennen kuin lähdetään ajelulle ulkomailla ! Jotta ajaminen olisi turvallista ja nautinnollista, on tiedostettava sen maan ajokulttuuri ja tavat. On siis aika tutustua ulkomailla ajamisen erilaisiin näkökulmiin, jolloin eksoottisiin ympäristöihin tutustuminen on vähemmän stressaavaa. Autolla ajaminen ulkomailla.


Suomessa autolla ajaminen on suhteellisen leppoisaa, sillä teillä on tilaa ja parkkipaikkojakin löytyy kohtalaisen helposti aina Helsingin keskustastakin asti. Muualla Euroopassa tilanne onkin hieman erilainen. Kansainvälinen ajokortti ja ajaminen ulkomailla. Jos aiot ajaa moottoriajoneuvoa Euroopan ulkopuolella, saatat tarvita kansainvälistä ajokorttia.


Aiotko autoilla ulkomailla ? Varmista tarvitsetko tuunatun ajokortin. Ulkomailla asuva henkilö. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi: Oikeus käyttää ajoneuvoa ns.


Jos vahinko sattuu ulkomailla , Pohjoismaiden ja Viron ulkopuolella omavastuu on kaksinkertainen. Poikkeuksena on vastuuturva ulkomaille, jossa omavastuu on aina 5euroa. Suomessa vakinaisesti asuva henkilö voi tietyin edellytyksin käyttää ulkomailla rekisteröityä työsuhdeajoneuvoa väliaikaisesti ilman autoveron maksua. Väliaikaisen verottoman käytön edellytyksenä on, että henkilö työskentelee sellaisen työnantajan palveluksessa, jolla on kiinteä toimipaikka ulkomailla. Poliisi kirjaa kadonneesta tai anastetusta ajokortista ilmoituksen poliisiasiain tietojärjestelmään ja ajokortti etsintäkuulutetaan sekä Suomessa että ulkomailla.


Ajokortin katoamisesta ilmoittaminen poliisille on ensiarvoisen tärkeää mahdollisen henkilötietojen väärinkäytön estämiseksi. Angeles on Chilen kansalainen, joka muutti Espanjaan muutama vuosi sitten. Koska Espanja tunnustaa chileläiset ajokortit, Angeles pystyi vaihtamaan ajokorttinsa espanjalaiseen ajokorttiin muutamien hallinnollisten muodollisuuksien jälkeen. Hakemuksella Tulli voi jatkaa käyttöoikeutta kuukauteen.


Ajaminen ulkomailla

Teillämme liikkuu nykyään paljon ulkomaille - pääasiassa Viroon - rekisteröityjä ajoneuvoja, joita käytetään säädösten mukaan. Ajaminen ulkomailla. Ennen ulkomaanmatkaa on hyvää tutustua alhaalla oleviin linkkeihin. Verottomuuden edellytyksenä on vielä, että ajoneuvoa käytetään enemmän ulkomailla kuin Suomessa.


Käyttö arvioidaan kuukauden mittaiselta jaksolta, jonka aikana ajoneuvoa on siis päivien mukaan laskettuna käytettävä enemmän ulkomailla. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa, ja sakot kannattaakin maksaa mahdollisimman nopeasti, jos niiden aitoudesta ei ole epäilystä. Eri maiden viranomaiset vaihtelevat tietoja muun muassa liikennerikkomuksista. Moni autoilija katsastaa ajoneuvonsa myöhässä, esimerkiksi ulkomailla asuvat ja harrasteajoneuvojen omistajat. Katsastamattoman auton saa ajaa katsastukseen, muusta ajosta seurauksena voi olla sakot ja rekisterikilpien joutuminen poliisin haltuun.


Ajaminen ulkomailla

Vilpillisestä käytöstä on kyse, mikäli asiakkaan liittymä on pitkään käyttämättömänä ja sitä käytetään pääosin tai kokonaan ulkomailla , tai mikäli asiakkaalla on useampi liittymä ja niitä käytetään ulkomailla peräkkäin. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteröinti- ja hyväksyntä- sekä turvallisuusviranomainen. Yle Areena - Suomen suurin netti-tv ja radio. Autonvuokraus ulkomailla on helppoa ja kätevää, kunhan tiedät, miten vältät turhat maksut ja sakot. Ja tietenkin on tarpeen tuntea paikallisia liikennesääntöjä ja -säädöksiä, jotka saattavat poiketa suomalaisista jonkin verran.


Lisätietoa asiasta löytyy Ajovarman nettisivuilta. Poliisin sivuilta löytyi kuitenkin kohta, joka rajoittaa aika pahasti ajokortin hankkimista ulkomailta, sillä suomalaiseen korttiin voi vaihtaa vain sellaisen kortin, jolla saa ajaa myös Suomessa. Voitko ajaa nykyisellä ajokortillasi (ja jos voit, kuinka kauan) vai pitääkö sinun hankkia uusi ajokortti? Entä jos ajokorttisi katoaa tai varastetaan ollessasi ulkomailla ? Jos ulkomailla annetun ajokortin haltija ei asu vakinaisesti Suomessa, poliisin on pyynnöstä annettava ajokortti takaisin ajokortin haltijalle tämän poistuessa maasta, vaikka ajokielto tai väliaikainen ajokielto ei ole vielä päättynyt.


Ajo-oikeutta ei ole Suomessa niin kauan kuin ajokielto tai väliaikainen ajokielto on voimassa. Esimerkiksi yhtiön osakkaan lapsen ajokorttia ei voida kustantaa verovapaasti, jos autolla ajaminen ei tosiasiallisesti kuulu lapsen työtehtäviin, vaikka lapsi sinänsä työskentelisi yhtiössä. Myös muun työhön liittymättömän koulutuksen, esimerkiksi golfkurssin, tarjoaminen työntekijälle muodostaa palkaksi katsottavan etuuden.


Uuden ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon valmistelu on käynnissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit