tiistai 1. elokuuta 2017

Omavero 2019

Omavero 2019

Mitä se tarkoittaa? Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Saat mahdollisen liian suuren veroprosentin veronpalautuksena korkoineen, jos et hae muutosta lainkaan.


Omavero 2019

Omaverossa hoituu myös verojen maksu, veroilmoitusten tekeminen, verojen maksut yms. OmaVerossa voit esimerkiksi. Kotitalousvähennyksen ilmoittamista varten tarvitset kuitin tehdystä työstä, josta ilmenee yrityksen y-tunnus, laskun loppusumma ja työn osuus laskusta. Ilmoituskausi voi olla kuukauden, neljännesvuoden tai vuoden pituinen jakso.


Normaalisti ilmoitusjakso on kuukauden mittainen, eli alv:t ilmoitetaan ja maksetaan tällöin joka kuukausi. Ateriakorvauksen maksaminen edellyttää, että työmatkasta ei suoriteta päivärahaa ja että palkansaajalla ei työn vuoksi ole mahdollisuutta ruokailutauon aikana aterioida tavanomaisella ruokailupaikallaan. Kun ostat palveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä.


Omavero 2019

Omavero -palveluun voi kirjautua omilla verkkopankkitunnuksilla. Tässä blogissa käsitellään muutokset henkilöasiakkaiden näkökulmasta. Omavero tulee jatkossa olemaan verottajan portaali kaikkiin veroasioihin. Aikaisemmin annetut verokortit ovat kuitenkin voimassa normaalin aikataulun mukaan. Arvioit siis koko vuoden tulot, jotka lasketaan vuoden alusta alkaen.


Näin täytät veroilmoituksen HUOM! MUISTILISTA RAKENTAJILLE verovähennyksistä. Verokortteja on nyt vain yksi, ja palkkakausikohtaiset tulorajat ja sivutuloverokortti ovat poistuneet.


Työnantajalle ei tarvitse enää antaa alkuperäistä verokorttia, vaan kopion esittäminen riittää. Myös verokortin ulkonäkö on hieman muuttunut. Kumulatiivisesti yhteisöveron tilitykset kasvoivat prosenttia.


Varainsiirtoveron ilmoittaminen ja maksaminen muuttuvat 1. Lukuaika noin min Kritiikkiä esittävät yrittäjät, tilintarkastajat ja veroasiantuntijat. Näillä näkymin veronpalautukset maksetaan viimeistä kertaa vanhan mallin mukaan eli joulupottina. Jokaisella on kuitenkin edelleen vain yksi palautuspäivä tai mätkyn maksupäivä. Pahoittelemme, ettei hän onnistunut saamaan haluamaansa palvelua. Veroilmoitusta täydennetään tänä keväänä ensimmäistä kertaa Omaverossa.


Omavero 2019

Lisäksi sieltä näkee jäännösveron maksutiedot sekä pystyy ilmoittamaan ja maksamaan lahjaveron. Kotitalousvähennys on :n verovähennys, jossa 1euron omavastuun jälkeen saa puolet kotipalveluiden työn hinnasta takaisin omassa verotuksessa. Esimerkiksi verotukseen liittyvien tietojen täydentäminen käy kätevästi jo ennen paperisen veroehdotuksen saapumista. Jos veroilmoituksen tiedot ovat oikein, eikä mitään tietoja puutu, veroilmoitukselle ei tarvitse tehdä mitään. Jos tiedot eivät ole oikein tai jotain puuttuu, veroilmoitus tulee täydentää ja korjata viimeiseen palautuspäivään mennessä.


Alun perin tämä koski vain yhtiöitä. Palvelussa ei ole täytettäviä verkkolomakkeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit