maanantai 7. elokuuta 2017

Romaani kirjoja

Sivut, jotka ovat luokassa Suomalaiset romaanit. Seuraavat 2sivua kuuluvat tähän luokkaan. Sivujen kokonaismäärä luokassa on 271. Härkösen yhdestoista romaani on raaka, koskettava ja hauska. Dialogivetoinen sutkauttelu on ennallaan, ja sen rinnalla juoni jää niukaksi: oikeastaan seurataan vain kirjailijan hankalaa työtä päivästä päivään.


Muutama dramaattinen kohtaus järkyttää kuitenkin tasapainoa niin, ettei kaikki mene masentuneen suunnitelmien mukaan.

Uusien kirjojen vinkit on tehty pääsääntöisesti arvostelukappaleista, jotka vinkkaajat ovat itse valinneet. Emme hauku kirjoja , mutta se ei tarkoita, että olisimme kritiikittömiä – jos kirja on huono, se jätetään kokonaan arvioimatta, koska hyviäkin kirjoja on niin paljon, että huonoihin ei kannata aikaa ja vaivaa haaskata. Näytetään kaikki tulosta. Sinulle on kirjoja.


Melko vähäisillä ruotsin kielen taidoilla minä aikoinaan luin Per Anders Fogelströmin Tukholma-sarjan ensimmäisen kerran. Myöhemmin olen lukenut kirjat useampaan otteeseen, ja taitavatpa olla ainoita kirjoja , joita olen monen kertaan lukenut. Ja minun nettietsintöjeni mukaan näitä kirjoja ei ole suomennettu! Meron romaani on sellaista kirjallisuutta, jollaista olen kaivannut Suomeen: romanttista viihdettä niille, jotka kavahtavat romanttista viihdettä.


Tällä tarkoitan sitä, että liian usein romanttinen viihde on joko sophiakinsellamaisesti puhtaasti vain hauskaa tai sitten se tahtoo mennä imelän puolelle.

Tutustu laajaan valikoimaamme! Löydä seuraava lukuelämys, kaikki tarvikkeet luovaan tekemiseen ja lasten leikkeihin. Kaksi kaupunkia - romaani (eng. The Tale of Two Cities) sijoittuu Lontooseen ja Pariisiin.


Kirja tutkii talonpoikien ahdinkoa Ranskassa aristokraattien paineen alla muutamian vuosia ennen Ranskan. Millaisia haasteita Penelope kohtasi kotona, kun Odysseus seikkaili maailman merillä? Naisnäkökulmaa kannattaa etsiä Homeroksen Odysseian sijaan Hanna Rentolan esikoisromaanista: Heinäkuusta. Kyseessä on tuoreen Pesä-kustantamon ensimmäinen julkaistu romaani (kustantamo on julkaissut aikaisemmin kaksi runokokoelmaa). Verkosta on saatavilla sähköisiä kirjoja myös ilmaiseksi.


Gutenberg-projektin pohjoismaalaisen version, Runeberg-projektin, sivuilta taas löytyy ilmaisina e-kirjoina skandinaavisen kirjallisuuden merkkiteoksia. Kirjoja henkisen tien kulkijalle Moni on kysellyt minulta kirjoista, joita suosittelen tai joita ehdottaisin luettavaksi henkisen tien matkaoppaiksi. Koska oma tieni on kestänyt jo erinäisiä vuosikymmeniä ja olen sitä paitsi ollut varsinainen kirjojen suurkuluttaja, olen matkani varrella lukenut paljon erilaisia henkisiä kirjoja ja kirjoituksia. Tuhat loistavaa aurinkoa. Tämän jälkeen eivät uutisotsikot koskaan enää näytä samalta.


Charlotte Observer. Kotiopettajattaren romaani on yksi kaikkien aikojen parhaimpia ja rakkaimpia kirjoja minulle! Taitaa olla aika hyvällä kakkossijalla Annan nuoruusvuosien jälkeen Siintää Sargassomeren luin juuri tänä kesänä ihan ensimmäistä kertaa (en ole vielä vain ehtinyt bloggaamaan), ja tykkäsin kyllä valtavasti siitäkin, vaikka ei se todellakaan millekään lempikirjatasolle yltänyt. Häneltä on ilmestynyt niin runoutta, tietokirjoja kuin romaanejakin. Kaukaiseen aikaan ja maahan sijoittuva romaani on laaja ja monitahoinen lukunautinto.


Hyllyjä voivat koota kaikki palveluun rekisteröityneet käyttäjät, ja julkisia kirjahyllyjä onkin jo kertynyt satoja.

Nyt kirjahyllyt on koottu kattavasti samalle sivulle, jossa ne ovat helposti selailtavana eri aihealueiden alle luokiteltuna. Tässä listauksessa ei ole aivan kaikkia palvelun julkisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit