keskiviikko 2. elokuuta 2017

Veronpalautus 2019

Veronpalautus – henkilöasiakkaat. Jos olet maksanut vuoden aikana liikaa veroja, saat ylimääräisen osuuden takaisin veronpalautuksena. Toisin kuin monet ovat virheellisesti luulleet, veronpalautus tai jäännösvero eivät poistu käytöstä kokonaan, mutta niiden määrät pienenevät merkittävästi. Jos eräpäivä on lauantai tai pyhäpäivä, maksun saa maksaa ensimmäisenä arkipäivänä.


Jos tarvitset rahat aiemmin, voit ottaa veronpalautusta vastaan pikalainan jopa ilman kuluja. Henkilöasiakkaiden ennakonpalautukset eli tunnetummin veronpalautukset maksetaan tänä vuonna viimeistä kertaa suomalaisten tileille joulukuussa. Jos et ole ilmoittanut verottajalle tilinumeroasi, saat rahat maksuosoituksena Osuuspankin kautta.


Tästä johtuen veronpalautus maksetaan portaittain vuoden aikana. Verottajan mukaan veronpalautuksen maksupäivään vaikuttavat seuraavat. Tulojen ennakoitavuus vaikuttaa veronpalautusten määrään, joten eläkeläisillä oli keskimäärin pienimmät veronpalautukset ja yrittäjillä puolestaan suurimmat. Jos haluat rahaa aiemmin, veronpalautusrahat voi saada ennakkoon nettilainana, joskus jopa ilman kuluja. Voit kuitenkin lunastaa “veronpalautuksen ennakkoon ilman kuluja”, jos kuluton ja koroton kuukausi tarjous on vielä voimassa.


Yli euron suuruinen veronpalautus vaikuttaa toimeentulotukeen. Tänä vuonna veronpalautuksia maksetaan heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana. Palautusten aikataulu on tänä vuonna aikaistunut, eikä se ole kaikilla sama kuten aikaisemmin.


Voit myös hakea ennakkoon vain osan tulevista veronpalautuksistasi. Korko on kiinteä hakemasi veronpalautuslainan määrästä ja vain € hakemusmaksu, ei muita kuluja. Jos veronpalautus ei tullut tilille, oman tilanteen voi tarkistaa OmaVerosta. Syy näkyy todennäköisesti sieltä tai asiakkaan heinäkuun alussa saamasta verojen yhteenvedosta.


Kun ostat palveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Energiaverotuksella tarkoitetaan nestemäisten polttoaineiden sekä sähkön ja eräiden polttoaineiden valmisteveroja. Energiaverot perustuvat sekä nestemäisten polttoaineiden valmisteverosta annettuun lakiin että sähkön ja eräiden polttoaineiden valmisteverosta annettuun lakiin. Nykyään voit saada veronpalautuksesi ennakkoon suhteellisen helposti ja alapuolelta löydät tämän hetken parhaat vaihtoehdot, joiden kautta se onnistuu.


Mitä tämä oikein käytännössä tarkoittaa? Ostetaanko palautuksilla ruokaa vai perheloma? Vai laitatko säästöön? Suurin osa saa veronpalautuksensa 6. Kannattaa myös tarkistaa, ettei veronpalautus näy käyttötilisi sijaan esimerkiksi säästötililläsi.


Muutokset tilinumeron voit tehdä täältä. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut, kun ensimmäiset palautukset ilmestyvätkin tilille jo elokuussa. Verohallinnolle (tai Veropalveluun). Haluatko saada veronpalautuksesi ennakkoon? Nyt sinulla on helppo ja vaivaton mahdollisuus hakea se heti A-veronpalautukselta.


Voit saada veronpalautuksesi jo tänään. Kokosimme niistä alle keskeisimpiä yhtiöiden ja henkilöiden verotuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit